Search
Close this search box.

27. Gradovi kralja Matjaža na novi lokaciji

V Črni na Koroškem bodo konec januarja zopet pripravili zimsko pravljico, imenovano Gradovi kralja Matjaža, ki pa bo letos na novi lokaciji. Tradicionalna obuditev legende kralja Matjaža je do letos potekala pod koroško goro Peco na ravnici Mitnek nad Črno, kjer so od daljnega leta 1993 do danes zgradili že 1350 snežnih gradov in skulptur.

Simpatična prireditev je magnet za obiskovalce iz celotne Slovenije, Hrvaške in sosednje Avstrijske Koroške, ki jih k obisku pritegne kulturno in športno dogajanje, koroške tradicionalne dobrote in razigrano zimsko vzdušje.

27. prireditev Gradovi kralja Matjaža, ki bo potekala od 25. – 27. januarja pa bo tokrat na NOVI LOKACIJI, v dolini, bližje samemu centru Črne, na “MATEVŽAVIH TRAVNIKIH”pod stadionom na Pristavi.

“Matevžavi travniki”

Tridnevno dogajanje se začne v petek zvečer, ko bo na smučišču v Črni na Koroškem potekal nočni slalom med baklami, za pokal kralja Matjaža, osrednji dogodek prireditve je sobotno tekmovanje ekip v gradnji snežnih skulptur, nedelja pa je namenjena predvsem otrokom.

Kaj je botrovalo odločitvi, da se lokacija prireditve po 26. letih seli v dolino, bo znano v naslednjih dneh. Naj pa omenimo, da so prijave za ekipe, ki bi želele doživeti zimsko pravljico v Črni konec januarja, že odprte. Prijavite se lahko TUKAJ.