Search
Close this search box.

25. Grnjakov memorial v keglanju paraplegikov

V petek, 21. februarja se je na kegljišču na Ravnah na Koroškem zbralo 30 kegljačev iz sedmih društev Zveze paraplegikov Slovenije, kjer je Društvo paraplegikov Koroške v soorganizaciji z ZPS Dom paraplegikov Pacug organiziralo 2. kolo lige ZPS-DOM paraplegikov Pacug in 25. Grnjakov memorial.

Udeleženci so se pomerili ekipno in posamezno (moški, ženske, tetraplegiki, veterani). Ekipno je slavila kegljaška zasedba DP Podravje (1.915 kegljev), medtem ko so ravenski kegljači 1.845. podrtimi keglji zasedli končno 4. mesto. Posamezno se je v kategoriji tetraplegikov zmage razveselil Damjan Hovnik (458).

Grnjakov memorial je posvečen pionirju kegljanja Avgustu Grnjaku, ki je bil pobudnik kegljanja na vozičkih na Koroškem.

Za nemoten potek tekmovanja je skrbel sodnik Miran Kopmajer, organizacijske niti pa so bile v rokah Srečka Kotnika in Igorja Kasnika. Po končanem tekmovanju je sledilo družabno srečanje v restavraciji Preša na Legnu v Slovenj Gradcu, kjer so se kegljači po napornem dnevu okrepčali.

Društvo paraplegikov Koroške se ob tem še posebej zahvaljuje tudi Bojanu Grnjaku, sinu Avgusta Grnjaka, ki zdaj že tradicionalno poskrbi, da tekmovalci niso žejni, letos pa je zagotovil tudi za glasbeno spremljavo.

Vir: Društvo paraplegikov Koroške

Dogodki