Search
Close this search box.

1,7 milijona evrov vredna naložba v podjetje na Muti (FOTO)

Podjetje Dorninger Hytronics iz Mute je bogata naložbo v nove poslovne prostore, kjer se bo odvijala montaža hidravličnih cilindrov, lakiranje in preizkušanje orodij, proslavila z veliko slovesnostjo.

Kot je zapisano na uradni strani Dorninger Hytronics iz Mute, se v podjetju ukvarjajo z nadgradnjo standardnih vrst z razvojem hidravličnih cilindrov, ki so prilagojeni individualnim specifičnim zahtevam stranke.

“Smo eden vodilnih evropskih proizvajalcev tehnično zahtevnih hidravličnih cilindrov za industrijsko opremo in strojegradnjo, izdelanih po naročilu. Kot „engineering“ partner imamo za vas vedno optimalno rešitev,” se še predstavljajo.

  • Ustanovitev podjetja (takrat Hypos Muta): 1974
  • Prevzem podjetja in sprememba firme (zdaj Dorninger d.o.o.): 2010
  • Poslovna površina: 2500 m2
  • Število zaposlenih (1/2016): 70 zaposlenih z dolgoletnimi izkušnjami na področju proizvodnje in procesov
  • Prodajni trgi: V Sloveniji smo z našimi cilindri, proizvedenimi na Muti, vodilni na trgu. 60 odstotkov prometa dosegamo z izvozom. K prodajnim trgom sodijo Avstrija, Nemčija in južna Evropa, hidravlični cilindri iz Mute pa se uporabljajo tudi v severni Ameriki, Indiji in Rusiji.

Mirko Vošner, župan Občine Muta je na svojem facebook profilu investicijo v višini 1,7 milijona evrov označil za pomemben dosežek ne samo za podjetje in njihove lastnike, ampak tudi za preko 70 delavcev, ki tam delajo.

Zaposleni uživali na proslavi investicije v nove poslovne prostore podjetja Dorninger Hytronics iz Mute.

“Čestitke obema lastnikoma podjetja dr. Chrstianu in mag. Bernhardu za dosežen poslovni uspeh ter seveda celotni ekipi in zaposlenim v podjetju Dorningen Hytronics. Ob tej priložnosti sem direktorju podjetja predal posebno občinsko priznanje za dosežene uspehe na področju gospodarskega in tehnološkega razvoja v občini Muta,” je v svojem zapisu še delil Vošner.

Vir: facebook profil Mirko Vošner in Dorningen Hytronics Muta

Dogodki

Podjetje Dorninger Hytronics iz Mute je bogata naložbo v nove poslovne prostore, kjer se bo odvijala montaža hidravličnih cilindrov, lakiranje in preizkušanje orodij, proslavila z veliko slovesnostjo.