Search
Close this search box.

11. šole šale letos žal ne bo

Center za socialno delo Koroška je med šolskimi poletnimi počitnicami že kar nekaj let organiziral varstvo otrok pod imenom 11. ŠOLA – ŠALA.

Otroci, stari 6 let in več, so se lahko vključevali v zelo raznolik nabor aktivnosti, obiskali so jih zanimivi gosti, skupaj so ustvarjali, se igrali, čofotali v bazenu in se tudi marsikaj novega naučili. Družili so se po različnih krajih Mežiške doline, v njihove skupine je bilo vključenih do 25 otrok, za katere so skrbeli zaposleni in prostovoljci.

Na CSD Koroška, v enoti Ravne na Koroškem so se odločili, da letošnje leto, zaradi vseh priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), Ministrstva za zdravje, Uprave RS za zaščito in reševanje ter drugih pristojnih institucij, ki bi jih morali upoštevati pri izvajanju vseh aktivnosti, predvsem pa zaradi zdravstvenih in varnostnih razlogov, programa 11. ŠOLA – ŠALA ne bodo organizirali in izvajali.

Otrokom pa želijo, da bodo počitnice preživeli brezskrbno, v krogu svoje družine, v naravi, predvsem pa, da ostanejo zdravi.

VIR: CSD

Dogodki