Search
Close this search box.

10 km pred ciljem so se v živo oglasili udeleženci rekreativnega kolesarjenja iz Ožbalta do Kopra (VIDEO in FOTO)

S kolesarskega potepa se nam je oglasila ekipa rekreativnih kolesarjev, ki so se pod okriljem Kolesarske sekcije Športnega društva Ožbalt ob Dravi že 15. podali na pot iz Ožbolta do Kopra. Z njimi kolesari tudi vuzeniški župan Franjo Golob, ekipo pa spremljajo tudi njihovi podporniki v osebnih vozilih.

FOTO: Facebook Franjo Golob – Danica Golob

Za pot od Ožbalta do Kopra, ki je dolga 270 km, je potrebno dva dni z nočitvijo. Tako so se kolesarji in kolesarke na pot podali včeraj, ko so kolesarili do Ljubljane, kjer so prenočili. Danes pa so se kljub visokim temperaturam podali naprej proti morju, od koder so nam s poti poslali tudi video pozdrave.

VIDEO: Ekipa pošilja sončne pozdrave na Koroško.

[aiovg_video id=86521]

Letos bo traso od Ožbalta do Kopra prevozilo več kot 40 kolesarjev, ki prihajajo z različnih koncev Slovenije in tudi tujine. Številni med njimi pa so že na tej trasi “stari mački”. Pri tem naj omenimo, da so “krivci” za omenjen projekt oziroma pobudniki trije prijatelji Aleš Črešnik, Janko Verčko in vodja etape Aleksander Golob, ki so se na omenjeno pot podali že leta 2005 in po vrnitvi domov za tovrsten podvig navdušili tudi številne druge ljubitelje kolesarjenja. Skozi leta so se jim pridružili še drugi kolesarji in tako je dogodek počasi začel rasti na prepoznavnosti. 

FOTO: Facebook Franjo Golob – Danica Golob

Zaradi visokih temperatur, ki v teh dneh ne popuščajo, so za pot do zdaj porabili nekoliko več časa kot v prejšnjih letih, ves čas pa jim ob strani stoji tudi spremljevalna ekipa, ki med drugim skrbi, da udeleženci rekreativnega kolesarjenja zaužijejo dovolj tekočine.

Dogodki