Search
Close this search box.

1. virtualni inkluzivni festival “Igraj se z mano” zaživel s Koroško

V sredo, se je začel 14. Mednarodni inkluzivni festival Igraj se z mano, ki spodbuja socialno interakcijo, ki letos prvič poteka na spletu, v programu je mogoče sodelovati in ga spremljati v živo.

Poleg številnih znanih imen, program sooblikujejo tudi sodelujoči iz Centra za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem, Tretje osnovne šole Slovenj Gradec in VGC Dogaja se! Center aktivnosti Koroške.

Festivalski program, ki poteka pod pokroviteljstvom varuha človekovih pravic, se je letos preselil na splet in s tem postal doslej edini inkluzivni virtualni festival pri nas. Svoje ključne značilnosti tako širi tudi v virtualni prostor, spodbuja socialno vključevanje oziroma inkluzijo med otroci, mladostniki, odraslimi in osebami s posebnimi potrebami ter ostalo večinsko populacijo vseh generacij.  Kot je povedal ravnatelj Centra Janeza Levca Ljubljana dr. Matej Rovšek, pa festival ostaja zvest svojim načelom sodelovanja, solidarnosti, spoštovanja, sprejemanja in skrbi za drugega. 

Tudi program, ki so ga pripravili letos temelji na aktivnem sodelovanju udeležencev, s širokim naborom sodobnih platform in aplikacij pa omogoča enostaven vstop v virtualni svet (Facebook, Zoom, Instagram, Tik Tok) so pojasnili organizatorji.

Festival je razdeljen na tri vsebinske sklope:

Festival bo potekal do 7. junija in je med tednom razdeljen na tri vsebinske sklope: jutranji napovednik v živo (LIVE Facebook), nato ogled plesnih in pevskih nastopov na Youtubu in Facebooku, ob 13.30 pa vsak dan sledijo raznolike interaktivne delavnice (FB live), v katerih gledalci sodelujejo v živo (preko aplikacije Zoom). Pozno popoldne se prav tako v živo (FB live) predvaja interaktivni nastop čarovnice Bobi (interaktivno sodelovanje v igri poteka prek Zoom-a), dan pa se zaključi z branjem pravljic v živo (FB live).

Igraj se z mano lani v Radljah ob Dravi.

Učencem blizu 100 šol, zavodov, društev in drugih organizacij iz vse Slovenije, ki so se odzvali povabilu k sodelovanju v programu, se bodo v sklopu pripovedovalskih večerov pridružili tudi Ana Maria Mitić, Boštjan Gorenc Pižama, Desa Muck, Tomaž Lapajne Dekleva, Gaja Kos, s svojimi posnetim nastopom pa tudi Zlatko, Alenka Godec, Gojmir Lešnjak Gojc, Lea Cok in Branimir Rosić. Med vikendom bodo udeleženci med vsemi ostalimi aktivnostmi, ki so jih pripravili tudi telovadili v živo, se pogovarjali o zdravju in pripravljali zdrave prigrizke, so pojasnili organizatorji festivala.

Vabijo vas, da jih spremljate na Facebooku, se udeležite interaktivnih delavnic in iger, ter sodelujete v izzivu na Instagramu in TikToku.

Festival Igraj se z mano 2020 podpirata institucija Varuha človekovih pravic in varuh Peter Svetina, ki je njegov častni pokrovitelj.

Festivalsko dogajanje se bo odvijalo na spletnih platformah:
Facebook: www.facebook.com/igrajsezmano
Instagram: www.instagram/igraj_se_z_mano
Youtube: www.youtube.com/igrajsezmano

Preberite še: FOTOGALERIJA: 13. Mednarodni festival »Igraj se z mano« v Radljah ob Dravi

VIR: Center Janeza Levca Ljubljana

Dogodki