Znani dobitniki letošnjih Vrunčevih priznanj

Ob svetovnem dnevu učiteljev bodo v Slovenj Gradcu podelili letošnja Vrunčeva odličja.

2c3125eb8597b442fad87e2c031423e6

Mestna občina Slovenj Gradec vsako leto ob svetovnem dnevu učiteljev podeli Vrunčeva odličja svojim najzaslužnejšim pedagoškim delavcem.

Najvišje priznanje, Vrunčevo nagrado, bo letos prejel Zdravko Jamnikar za izjemne strokovne, pedagoške in osebne dosežke na področju vzgoje in izobraževanja ter dolgoletno uspešno vodenje OŠ Šmartno. Podelili bodo tudi tri Vrunčeve plakete, prejeli pa jih bodo mag. Samo Kramer za vsestranski strokovni, pedagoški in osebni prispevek pri vodenju Višje strokovne šole, Marjeta Vinšek za vsestransko strokovno pedagoško angažiranost pri poučevanju na podružnični šoli Sele-Vrhe in Bernarda Jeromel za predano, kreativno in strokovno angažiranost na področju vzgoje in izobraževanja najmlajših.

Prosvetnim delavcem bodo izkazali čast na proslavi v Kulturnem domu drevi ob 18.00, slavnostna govornica bo lanskoletna dobitnica Vrunčeve nagrade Bernarda Klančnik, program pa bo popestrila glasbeno-plesna predstava Diaspora*, ki sta jo pripravila Glasbena šola Gvido in Šolski center Velenje, na temo sprejemanja različnosti, medkulturnosti in vzpodbujanja strpnosti do narodov in preseljevanja.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.