Živeti ustvarjalno(st)

Publikacija Živeti ustvarjalno(st), ki bo prvič predstavljena prav ta petek, 14. januarja ob 18. uri, povzema triletni projekt Živela ustvarjalnost!, ki so ga člani nevladne organizacije v javnem interesu raum AU izvajali v MO Slovenj Gradec.

Ideja triletnega projekta Živela ustvarjalnost!, katero povzema tudi te dni izdana publikacija Živeti ustvarjalno(st), je približati pomen in fascinacijo koristnosti v vsakdanjem življenju. Organizatorji projekta, člani raum AU, so v ta namen k projektu povabili kreativce iz lokalnega okolja, ki so tekom ustvarjalnih delavnic in spremljujočih razstav, predstavili svoj umetniški izraz in ta entuziazem prenesli zainteresiranim in radovednim.

V treh letih so se z najrazličnejšimi tehnikami širši javnosti predstavili naslednji ustvarjalci: Jože Aberšek, karikature, Franc Denovnik, maketarstvo in pirografija, Primož Juvan, fotografija, Alenka Seničar, umetniška tapiserija, Elijah Hlastan, programiranje, Aleš Gangl, glasbeno tekstopisje, Marko Marin, hip-hop, Matija Triglav, krajinska arhitektura, Mojca Kamnik, zvočne slike, Aljaž Kitak, esejistika, Urša Halilovič, slikarstvo, Dnevna soba studio, glasbena produkcija, Špajzovci, koncertna kultura, Zuhra Horvat in Vesna Jurjec Žvikart, aromatiziran nakit in Lidija Verčkovnik, fraktalna risba.

Rado Carlo Poggi, vodja projekta: “Temu navkljub pa so v publikaciji predstavljeni ustvarjalci, v resnici le majhen delček celotne ustvarjalne sfere naše Mestne občine, saj je večina le-teh aktivnih v privatnem okolju, torej, skrita očem javnosti.
In prav to dejstvo, spodbuditi izmenjavo znanj in tehnik ustvarjanja, je naš povod za praznovanje ustvarjalnosti, ki ga v raum AU dosledno organiziramo že tri leta in katerega bomo, v želji prikazati fascinacijo in koristnost kreativnega, celebrirali tudi v prihodnje.”


V želji nadaljnega širjenja kreativnosti, kar je nenazadnje poslanstvo tudi publikacije Živeti ustvarjalno(st), vas tako organizatorji kot sodelujoči ustvarjalci vabijo na premierno predstavitev, ki bo ta petek, 14. januarja, ob 18. uri, v raum AU, Partizanska pot 12, Slovenj Gradec.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije