Search
Close this search box.

Za Mojco Kamnik na vrsti zasedba Nage Babe. V sredo na Ravnah tudi voden ogled razstave Tjaše Rener

V Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem se bo spet dogajalo. Gledališče dela vabi, da tudi to sredo preživite v njihovi družbi.

To je že druga sreda, ko se bo na Ravnah spet poskrbljeno za okusno kavo, hladno limonado, vrhunsko glasbo in dobro družbo. Pripravljajo namreč še en dogodek Čakam na predstavo.

Za dobro vzdušje je prejšnji teden dodatno poskrbela Mojca Kamnik, po izobrazbi profesorica glasbene pedagogike je samozaposlena v kulturi kot interpretatorka kulturne dediščine, pevka in inštrumentalistka. Zanimajo jo področja intermedijskih in zvočnih umetnosti. Ukvarja se z metodo sproščanja z glasbo za starostnike z demenco ter ustvarja avtorsko glasbo, deluje v zasedbah Teemstaah, Hedera Vento, sodeluje z Milanom Kamnikom, poleg tega projektno prepeva pri projektih Carmine Slovenice.

FOTOGALERIJANastop Mojce Kamnik pred KC Ravne

“Čakamo … in da ne pozabimo na druženje in soljudi. Eno sredo smo že dočakali, druga pa prihaja – kot vetrič iz juga! Podružili se bomo ob dobri kavi in glasbi, nasmejali in spočili noge in svoje misli ob najbolj suhem potoku na Ravnah. Priporočamo, da ne ostanete doma, ampak se pridružite v Kulturnem centru Ravne na kavi in v dobri družbi. Za zdravje bo poskrbljeno – duhovno in fizično,” so pred jutrišnjim dogajanjem na Ravnah sporočili iz Gledališča dela.

Povabljeni na skupinsko čakanje ob glasbi, kjer se bodo zazibale glave in misli srečevale druge ljudi. Na voljo bo kava in limonada, knjige ter družba. Odprta bosta tako Galerija Ravne kot tudi Bukvarna Ajta. Na gledališče in predstave pa bomo morali še malo počakati – skupaj,” so dodali.

Po razstavi svojih slik v Galeriji Ravne bo v sredo ob 10. uri vodila Tjaša Rener

Tjaša Rener se bo prvič po letu 2013 s pregledno razstavo slik »Čudovito« predstavila domači javnosti. V Galeriji Ravne bodo razstavljeni njeni portreti temnopoltih prebivalcev Akre, prijateljev in naključnih mimoidočih, ki jih slika v njihovem naravnem okolju ter pri vsakdanjih opravilih in tako beleži utrip mesta in ganske sedanjosti. Na razstavi »Čudovito« bo z 10 slikami osvetlila sodobni obskurantizem z novim upanjem.

VIDEO: Tjaša Rener – Čudovito

V KC Ravne bo ob 11. uri koncert zasedbe Nage Babe

Napoveduje se, da bo zelo vroč dan, zato so v KC Ravne povabili Nage Babe. Mladostni dvojec Jaka Jeram in Florjan Skaza iz Slovenj Gradca, vas bosta popeljala skozi glasbene višave v slogu country, folka in bluesa. Svežina mladosti je zagotovljena, vaše pete pa naj bodo pripravljene na plesne korake, dodajajo organizatorji dogodka.

VIDEO: Nage Babe

Vir: Gledališče dela

Dogodki

V Kulturnem centru na Ravnah na Koroškem se bo spet dogajalo. Gledališče dela vabi, da tudi to sredo preživite v njihovi družbi.