Search
Close this search box.

Z UNIKATI 2015 in Riso do lahkega branja

Tudi letos bo akcija Unikati za lahko branje, ki jo prireja koroški Zavod Risa, pomagala k izidu prirejenih knjig za bralce s telesno ali jezikovno oviranostjo. 

Zavod Risa je nevladna organizacija, ki želi branje približati tudi tistim, ki zaradi različnih vzrokov težje berejo. To so lahko slabovidne osebe ali pa ljudje z motnjo v duševnem razvoju ali po poškodbi glave, lahko pa so tudi tujci, ki se slovenskega jezika šele učijo. Zanje izdajajo dvomesečni časopis z lahko berljivimi vsebinami, priredili pa so tudi že več klasičnih del slovenske in svetovne književnosti, med drugim Visoško kroniko Ivana Tavčarja ter Romea in Julijo Williama Shakespeara. Gre za poenostavljen jezik s krajšimi stavki in preprostimi besedami, besedilo je natisnjeno z večjo pisavo in opremljeno s slikovnim gradivom.

Svojim bralcem želijo omogočiti še več kvalitetnih vsebin, zato so se tudi letos po dobrih izkušnjah iz preteklih let odločili organizirati akcijo UNIKATI 2015. Priredili bodo spletno licitacijo unikatnih izdelkov, ki jih bodo zbirali med 7. oktobrom in 29. novembrom, ko se bo licitacija zaključila, pričela pa se bo 16. novembra. Sodeluje lahko kdorkoli, pogoj je le, da je ponujeni izdelek ali storitev unikat. Akcija se bo zaključila s čajanko in licitacijo v živo 4. decembra ob 17.00 v Kulturnem domu na Ravnah na Koroškem. Z nakupom izdelkov bodo donatorji prispevali k izidu novih knjig in drugih publikacij za lahko branje. 

Dogodki

Tudi letos bo akcija Unikati za lahko branje, ki jo prireja koroški Zavod Risa, pomagala k izidu prirejenih knjig za bralce s telesno ali jezikovno oviranostjo.