Search
Close this search box.

Z novo pravljico razveselili več kot 13.000 otrok

Praznično vzdušje, ki preveva ves mesec december, in želja, da bi razveselili in osrečili čim več ljudi, ne le bližnje, sta nevidno gonilo za številna dobra dejanja in presenetljive geste radodarnosti, ki svoje obraze razkrijejo v teh dneh.

Na Prevaljah se je letos izkristalizirala in uresničila čudovita ideja, ki bo v decembru razveselila več kot 13.000 otrok, podprlo pa jo je več kot 30 podjetij. Po koroških osnovnih šolah in vrtcih, v Ljubljani in Mariboru, prek Zveze prijateljev mladine Slovenije, Slovenskega društva za celiakijo se bo v svet otroške domišljije podala nova pravljica Kako je Božičkov vilin Tjan postal SuperTjan.

Boštjan Gorenšek predal knjige tudi OŠ Juričevega Drejčka na Ravnah

Zgodba je avtorsko delo Boštjana Gorenška, podjetnika, podžupana Občine Prevalje in idejnega vodje otroškega festivala Pravljične vasi Leše, opremljena pa je s slikovitimi celostranskimi ilustracijami priznanega koroškega ilustratorja Jerneja Myinta. Pripoveduje o Tjanu, ki je bil včasih eden izmed Božičkovih najbolj nesrečnih vilinov. Kljub dobrosrčnosti in prijaznosti ni nikoli mogel pomagati prijateljem in Božičku toliko, kot je želel. Vse do dneva, ko so se zvezde poklopile in se je zgodil pravi čudež …

Domislica za knjigo se je porodila v okviru projekta Pisma Božičku (www.pismabozicku.si), kjer Boštjan Gorenšek in Miha Majdič otrokom in družinam ponujata posebno srečanje z Božičkom (npr. s personaliziranimi pismi Božička otrokom, personaliziranimi video nagovori Božička itd.), noge pa je dobila s pomočjo sponzorjev, navedenih na zadnji strani knjige. Zgodba je navdušila tudi mladega očeta Lovra Milerja, nekdanjega udeleženca v oddaji Master Chef Slovenija, ki je s kuhinjsko alkimijo poskrbel, da je luč dneva ugledala čudežna sestavina v pravljici – Božičkovi čokoladni svedrčki. Prikupna embalaža, ki jo je oblikoval Marko Knez je opremljena z ilustracijami Jerneja Myinta, skriva tudi tri slastne recepte.

Pravljico lahko kupite tudi v spletni trgovini Printink, Božičkove čokoladne svedrčke v spletni trgovini Domača košta in na različnih lokacijah po vseh treh koroških dolinah. Tako jih najdete v Mežici v baru Marinka, Herkul Gymu Prevalje in Slovenj Gradcu v kavarni Feniks.