VIDEO: Podelitev priznanj judoistom ob deseti obletnici Judo kluba Ravne

FOTO: Danica Hudrap

Judo klub Ravne na Koroškem bo v tem letu obeležil častitljivo obletnico delovanja, in sicer okroglih deset let. Ob tej priložnosti so se začele odvijati številne prireditve, ki bodo potekale skozi vse leto 2014. Ena izmed prvih je bila podelitev priznanj judoistkam in judoistom, ki so v teh desetih letih vidno zaznamovali pot razvoja Judo kluba Ravne na Koroškem in pripomogli k temu, da je klub danes to, kar je.

FOTO: Danica Hudrap

Leta 2003 se je ob nedeljskem  kosilu porodila zamisel o ustanovitvi judo tečaja na Ravnah na Koroškem. Do takrat kraj Ravne in celotna Mežiška dolina juda še ni poznala. S prvimi koraki v to smer nam je na pomoč priskočila OŠ Koroški Jeklarji, ki nam je odprla svoja vrata za prvo predstavitev in uvedbo judo tečaja. Zaradi velikega začetnega odziva in s prvimi treningi, se je v letu 2004 ustanovil lasten judo klub,” sta povedala ustanovitelja kluba in hkrati trenerja Emil Fekonja in Željko Gabrovec ter nadaljevala: “V vseh teh letih nam je uspelo veliko. Vzgojili smo veliko tekmovalcev, državnih prvakov, nosilcev medalj z državnih prvenstev in z različnih tekmovanj po Sloveniji in tujini. Judo smo razširili še v druge kraje, na Prevalje in v Mežico. Organizirali smo že pet državnih prvenstev Slovenije ter turnir »Guštanj Open«, ki bo letos že šestič. 

Za največji uspeh pa si v teh desetih letih štejemo pridobitev lastne judo dvorane, ki smo jo uspeli pridobiti z veliko pomočjo občine Ravne na Koroškem ter Judo zveze Slovenije.”

Tekmovalke in tekmovalce, ki so v teh 10 letih gradili in pomagali tlakovati pot razvoja Judo kluba Ravne in pripomogli k temu, da je klub danes uspešen in se vanj vključujejo številni mladi, je sprejel v Mestni hiši župan Občine Ravne na Koroškem mag. Tomaž Rožen, ki se je judoistkam in judoistom zahvalil ter jim podelil priznanje in izrekel čestitke za dosežene rezultate.

VIDEO: Podelitev priznanj

{webplayer video=/v/judopriznanja.mp4 preview=/p/judopriznanja.jpg}

Tekst: Danica Hudrap

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.