Search
Close this search box.

VIDEO in FOTO: V znak miru v Slovenj Gradcu izpustili golobe

V petek, 18. septembra 2015 je v Slovenj Gradcu potekal Mirovniški festival in Festival Drugačnosti, na katerem so se predstavila mnoga društva, učenci Osnovnih šol in domači glasbeniki.

Na festivalu so se na stojnicah, ki so stale v starem mestnem jedru Slovenj Gradca, predstavile nevladne in humanitarne organizacije, invalidske organizacije ter šole. Ves čas so potekale tudi zabavne in poučne kreativne delavnice (frizerska delavnica, poslikava obraza in tatooji, mega milni mehurčki, risanje grafitov, odtisi rok, gumi-twist, igre z vrvjo, hula hop obroči, katerih organizator je bil MKC Slovenj Gradec. Potekala je tudi delavnica raziskovanja mesta, katere organizator je bilo društvo MAD. Videli smo tudi center eksperimentov iz Maribora.

Potekal je tudi prikaz gibanja gibalno oviranih, prikaz gibanja slepih in slabovidnih, video projekcija in filmi invalidskih društev,…

Na Glavnem trgu pa je potekala tudi košarkaška tekma DPK/MOSG, na kateri je zaigral tudi župan MO Slovenj Gradec, g. Andrej Čas.

Župan MO Slovenj Gradec, Andrej Čas - košarka

Potekali so tudi glasbeno-plesni nastopi otrok iz VVZ (enota Maistrova), učencev 2. OŠ Slovenj Gradec, Prva OŠ Slovenj Gradec,… Program je popestril tudi koroški kantavtor Adi Smolar, nastopila pe je tudi slepa pevka Anja Kustal.

 

V znak miru pa so v zrak izpustili tudi bele golobe

VIDEO: Izpust golobov (amaterski posnetek našega bralca):

 

VIDEO: GLASBENO-PLESNE TOČKE OSNOVNIH ŠOL:

VIDEO: Nastop Adija Smolarja

https://www.youtube.com/watch?v=mQjS5wMp_sg

 

VELIKA FOTOGALERIJA CELOTNEGA DOGODKA:

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/2015/mirovniskifestival” title=”Galerija slik”]

Dogodki

V petek, 18. septembra 2015 je v Slovenj Gradcu potekal Mirovniški festival in Festival Drugačnosti, na katerem so se predstavila mnoga društva, učenci Osnovnih šol in domači glasbeniki.