V razstavnih prostorih Infopisarne Dravograd na ogled razstava Fotokluba Koroška na temo Radelj ob Dravi

V petek, 4. marca je v Infopisarni v Dravogradu potekalo odprtje fotografske razstave članov Fotokluba Koroška, ki že 14 let izvajajo fotografski ex tempore na kulturni praznik.

Letos so tako odkrivali zanimivosti Radelj ob Dravi. Fotografski ex tempore namreč poteka tako, da se člani dogovorijo za časovne in krajevne okvirje v katerih mora biti narejena fotografija. Letos so si za krajevno omejitev postavili meje občine Radlje ob Dravi.

Tako so na kulturni praznik nastale zanimive fotografije Radelj. Vsak član, ki se je udeležil ex tempor je potem pripeval 5 fotografij za ocenjevanje. Letos je sodelovalo 13 članov, tako, da je na ocenjevanje pripelo kar 65 fotografij.

Člani in še nekaj izbranih povabljenih zunanjih so potem ocenili dela. Na razstavo je bilo uvrščenih 27 najbolje ocenjenih fotografij.

Odprtje razstave sta s kulturnim programom obogatila mlada kitarista Janik Senica in Ožbi Kunc, ki se učita igranja kitare na Glasbeni šoli ravne na Koroškem, oddelek Dravograd ori prof. Poloni Blaznik.

Fotografije razstavljajo Metka Jeromelj, Matjaž Merčnik, Boris Kašnik, Claudio Sabolčec, Grega Ravnjak, Nina Šavc, Vid Sajko, Jože Anželak, Elma Džinič, Nada Trivunovič in Anže Sušel.

Razstava bo na ogled vse do konca marca.

Besedilo: Robert Preglau, JSKD