Search
Close this search box.

V Mežici se je odvil literarni večer z Barbaro in Mojco (FOTO)

V torek, 11. 6. 2019, se je v okviru Mežiškega poletja pred Narodnim domom Mežica odvil Literarni večer z Barbaro in Mojco, ki ga je organiziral JKZ Narodni dom Mežica. Mladi pisateljici Barbara Jelen in Mojca Šipek sta predstavili svoja dela; Barbara dva romana iz serije Elenina zgodba, in sicer Materina zapuščina in Razsežnosti srca ter Mojca roman V odmevu vetra. Program je popestril z glasbeno spremljavo Luka Krof, literarni večer je povezovala Jana Horvat Tomaž.

Foto: Jože Lešnik

Mojca Šipek je mlada ustvarjalka, pesnica, pisateljica, ki zase pravi, da zapisuje zgodbe ljudi, narave, trenutka. V lanskem letu je pri Mohorjevi založbi izšel njen prvenec V odmevu vetra, v katerem predstavlja zgodbo mlade arhitektke Mari, ki po naključju odkrije, da jo je zaročenec Andrej prevaral z njeno najboljšo prijateljico Suzano. Avtorica tega kratkega romana je po poklicu psihologinja. Da zna zaznavati in razumeti duševne vzgibe ob prelomnih dogodkih, posebno ob udarcih in razočaranjih, ki jih prinaša življenje, se kaže tudi v njenem pisanju.

Foto: Jože Lešnik

Barbara Jelen je vsestranska umetnica, ki se ukvarja tudi z igralstvom ter je aktivna na likovnem in glasbenem področju, pa je pred kratkim izdala še drugo knjigo iz serije Elenina zgodba. V prvi knjigi z naslovom Materina zapuščina spoznamo, kdo pravzaprav je Elena. Gre za skromno vaško dekle, katere pot spremljamo od njenega rojstva pa vse do tiste ključne točke, ko se ji življenje spremeni v enem samem, a še kako prelomnem trenutku. Velika ljubezen do življenja, do ljudi in do raziskovanja vsega, kar jo obkroža, jo popelje v nove dimenzije – čustvene in prostorske. Na svojem popotovanju spoznava nove ljudi, kraje in stvari ter odkriva bistvo življenja in pomen vsega, kar že obstaja v njenem življenju. V drugi knjigi Razsežnosti srca pa beremo o tem, kako se Elena in njeni bližnji spopadajo s preteklostjo, s spremembami v življenju, v medsebojnih odnosih in nenazadnje s spremembami v sebi.

Besedilo: JKZ NARODNI DOM MEŽICA (Ambrož Blatnik)

Dogodki