V Kotljah pripravili proslavo s pestrim kulturnim programom (FOTO)

V Kotljah se je pred kratkim končala proslava, ki sta jo JSKD OE Ravne na Koroškem in KD Kotlje pripravila v okviru Kuharjevih dnevov. V dopoldanskih urah pa je potekal tudi tradicionalni pohod po Vorančevi poti.

V Kotljah z vsakoletnimi Kuharjevimi dnevi ohranjajo spomin na pisatelja Prežihovega Voranca in njegove brate (Alojza, Ivana in Avgusta) ter poskrbijo, da kulturno življenje na vasi ne bi zamrlo. Z vsebinsko različnimi prireditvami želijo v dogajanje vključiti čim več domačinov in obiskovalcev od drugod.

Na prireditvi, ki je potekala v večnamenski dvorani, so v nocojšnjem kulturnem programu nastopili ŽePZ Solzice Kotlje, Vokalni kvintet Ajda Prevalje, ŽVS Deteljica KD Prežihov Voranc Ravne na Koroškem in folklorna skupina Folklornega društva Holmec.

Pri tem naj še omenimo, da bodo letošnje Kuharjeve dneve sklenili 31. oktobra s prireditvijo ob prazniku krajevne skupnosti, pod mogočno lipo pri spomeniku padlim za svobodo. Na križpotju ob vaških lipah pred pokopališčem v Kotljah stoji mogočen spomenik, ki so ga Hotuljci posvetili partizanskemu mitingu na zadnjo oktobrsko nedeljo leta 1943, ko so bile Kotlje en dan svobodne, ter vsem svojim padlim borcem in žrtvam fašističnega nasilja.

Del dogajanja pa bo tudi ureditev kotička za branje knjig in postavitev hiške za izmenjavo knjig pri večnamenski dvorani v Kotljah.

Vir: Občina Ravne na Koroškem, STA