Search
Close this search box.

V Kotljah na osrednji proslavi ob dnevu državnosti pripravili pester kulturni program (FOTO)

Osrednja občinska proslava ob letošnjem dnevu državnosti se je na Ravnah, na pobudo KS Kotlje in PGD Kotlje, dogajala na igrišču pri lipi v Kotljah in nadaljevala z gasilsko veselico z namenom zbiranja pomoči ob nakupu gasilskega vozila.

Na proslavi so sodelovali predstavniki Zveze veteranov vojne za Slovenijo območje Mežiške doline, Policijskega veteranskega združenja Sever za Koroško, Zveze Slovenskih častnikov območje Mežiške doline, Slovenske vojske (in pisarne Slovenske vojske Ravne na Koroškem) ter Policijske postaje Ravne na Koroškem, vabilu so se odzvali tudi predstavniki Združenj borcev za vrednote NOB Mežiške doline, občinska organizacija Ravne in krajevna organizacija Kotlje in Koroškega domoljubnega društva Franjo Malgaj ter mnogi drugi, je zapisano na spletni strani ravenske občine.

Navzoče sta na proslavi s pozdravnim govorom nagovorila predsednik Krajevne skupnosti Kotlje Zvonko Gros in gostitelj ter pobudnik župan Občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen, s slavnostnim nagovorom in razmislekom pa je zbrane počastil poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Jani Prednik. 

Za preplet domoljubja v pesmi in besedi so s kulturnim programom poskrbeli: učenke in učenci podružnične OŠ Koroških jeklarjev Kotlje, pod mentorstvom Suzane Makič in Barbare Čebulj, za recital je pod mentorstvom prof. Mire Razdevšek poskrbel dijak Gimnazije Ravne Oskar Hancman, z vsebinsko in časovno utemeljenimi pesmimi Karla Destovnika Kajuha, ob letošnjem Kajuhovem letu. Za posebej slavnostno vzdušje so poskrbeli pevci osvežene zasedbe Koroškega okteta (Peter Čuješ, Martin Grm, Nejc Polenik, Klemen Sušec, Martin Ekart, Gregor Osojnik, Robi Čuješ, Tadej Pačnik, umetniški vodja) in letošnji jubilanti – članice in člani Pihalnega orkestra Železarjev Ravne, ki so pretekli vikend slavili svojo 120-letnico obstoja ter mnogi praporščaki.

Zvečer pa se je v Kotljah odvila še gasilska veselica, na kateri so za dobro vzdušje poskrbeli Kingstoni in ansambel Fenomeni.

FOTOGALERIJA

Vir: Spletna stran Občine Ravne na Koroškem

Osrednja občinska proslava ob letošnjem dnevu državnosti se je na Ravnah, na pobudo KS Kotlje in PGD Kotlje, dogajala na igrišču pri lipi v Kotljah in nadaljevala z gasilsko veselico z namenom zbiranja pomoči ob nakupu gasilskega vozila.