V Galeriji Ravne odpirajo razstavo Nine Stopar z naslovom “Srečevanje telesa kot dotikanje spomina v odtisu barve”

image_2022-05-28_143032499
Koroška galerija likovnih umetnosti

Nina Stopar bo na razstavi v Galeriji Ravne predstavila svoja najnovejša dela. Gre za slike velikih formatov, ki jih slika s telesom, z rokami in stopali. Na koncu ustvarjalnega procesa slike dokonča tako, da nastanejo barviti in večplastni asemblaži.

Poleg teh boste na razstavi videli tudi manjša dela na papirju, ki za razliko od večjih, nastanejo na običajen slikarski način.

Razstava bo imela multimedijski značaj, saj jo spremlja video zapis, s katerega bodo obiskovalci lahko spoznali umetničino ustvarjalno prakso. Prav tako bodo poleg slik lahko brali njeno ljubezensko poezijo, ki jo bo Nina Stopar predstavila tudi na posebnem performansu v času razstave.

Nina Stopar je filozofinja in slavistka. Po desetletju poučevanja slovenskega jezika na srednji šoli se je odločila za samostojno slikarsko pot. Na ALUO je opravila magisterij iz slikarstva in ga zaključila s sedem mesečnim delom v galeriji v Londonu leta 2020. Živi in dela v Ljubljani in Žerjavu.

Razstava, ob kateri je izšel tudi istoimenski katalog, bo na voljo za ogled v četrtek, 2. junija 2022, ob 18. uri, v Galeriji Ravne.

Vir: Koroška galerija likovnih umetnosti

Naroči se
Obvestilo o
guest
0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.