V Dravogradu odmeval otroški zborovski bum, sodelovalo kar 466 pevk in pevcev

Kar 466 pevk in pevcev, ki so zapeli 9 skupnih pesmi, je v torek na prireditvenem prostoru Lukna v Dravogradu, sodelovalo pri Otroškem zborovskem bumu.

V torek, 31. maja 2022, se je na prireditvenem prostoru Lukna pod okriljem JSKD, v sodelovanju z Zavodom za šolstvo, odvil Otroški zborovski bum za območne izpostave Dravograd, Slovenj Gradec in Ravne na Koroškem.

Na zborovskem bumu je sodelovalo 14 otroških in mladinskih pevskih zborov iz 10 različnih osnovnih šol ter podružnic. Skupaj je združen zbor štel 466 pevk in pevcev, ki so zapeli 9 skupnih pesmi.

Nastopili so OPZ in MPZ OŠ Neznanih talcev Dravograd pod vodstvom Andreja Loparnika, OPZ OŠ Neznanih talcev Dravograd pod vodstvom Ane Potočnik, OPZ POŠ Libeliče pod vodstvom Anite Kordež Grögl, OPZ OŠ Šentjanž pod vodstvom Renate Sešel, OPZ in MPZ OŠ Franja Goloba Prevalje ter OPZ POŠ Šentanel in OPZ POŠ Leše pod vodstvom Tatjane Mori, OPZ in MPZ Druge OŠ Slovenj Gradec pod vodstvom Vladke Mori, OPZ POŠ Holmec pod vodstvom Bojane Hudrap in OPZ ter MPZ OŠ Mislinja pod vodstvom Elizabete Pirnat

Združenemu pevskemu zboru je dirigirala Vladka Mori, na klavirju pa jih je spremljal Tomaž Pačnik.

VIR: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd