Search
Close this search box.

Umetnost v mestu miru združuje različne poklice in generacije

FOTO: Primož Juvan

V Slovenj Gradcu so 16. julija že tretjič otvorili razstavo  ART goes CITY. Društvo RAUM AU je gostilo italjansko umetnico Ivano Spinelli.

 

 

 

 

16. julija so, po vzpodbudnih preteklih odzivih Jean Tochea in Costantina Cierva, člani kulturnega društva RAUM AU že tretjič zapovrstjo otvorili razstavo ART goes CITY (AgC). V tem letu je društvo gostilo nadobudno italijansko umetnico Ivano Spinelli, ki se je v Slovenj Gradcu predstavila s serijo Global Sisters, s svojimi zapeljivimi in gracioznimi ženskimi figurami, ki se skrivajo za kapucami in bombami.

Ivana Spinelli

 FOTO: Primož Juvan

Otvoritvi, ki se je začela v POSTAJI RAUM AU in po uvodni predstaviti kuratorja Rada Poggija nadaljevala po mestnem jedru in 12-ih razstavnih točkah, so se odzvali takorekoč vsi družbeni in starostni razredi, manjkali niso niti otroci. Slednji bomb in vprašanj, katera vzpodbujajo dela umetnice verjetno niso zaznali, saj jih je bržkone bolj privlačil vrvež in prodajalne sladoleda. Ostali obiskovali, med katerimi je bilo mogoče opaziti tudi novo direktorico Koroške Galerije Likovnih Umetnosti, ga. Andrejo Hribernik in v umetniških krogih dobro poznanega umetnostnega zgodovinarja, g. Marka Košana, pa so med sprehodom razpravljali o vprašanjih stereotipa in se skupaj z umetnico poigravali z nasilnimi fantazijami.

Ob razstavi AgC je izšel tudi dvojezičen slovensko-nemški časopis/katalog, ki je brezplačen in na razpolago v vseh večjih in manjših prodajalnah mestnega jedra Slovenj Gradca, kamor vas do konca avgusta vabi tudi umetnica sama.

Napisala: Urška Čerče

 

Dogodki

FOTO: Primož Juvan

V Slovenj Gradcu so 16. julija že tretjič otvorili razstavo  ART goes CITY. Društvo RAUM AU je gostilo italjansko umetnico Ivano Spinelli.