Search
Close this search box.

Trebnje: Martina Podričnik nagrajenka natečaja »Zgodbe o dobrih ljudeh« (FOTO)

Na literarnem natečaju »Zgodbe o dobrih ljudeh« je sodelovala tudi Martina Podričnik iz Črne na Koroškem in prejela 3. nagrado.

V petek, 28. 6. 2019, je v Trebnjem, v organizaciji Občine Trebnje, Klekljarske skupine Žnurce in Knjižnice Pavle Golie Trebnje, potekala razglasitev in podelitev nagrad najboljšim udeležencem, ki so sodelovali na literarnem natečaju »Zgodbe o dobrih ljudeh«, ki je potekal v sklopu projekta BA-ČI. Med nagrajenci pa je bila tudi Martina Podričnik iz Javorja.

FOTO: Mira Karnar

Udeleženci natečaja so imeli možnost do 30. aprila 2019 napisati črtico oziroma kratko zgodbo o dobrem človeku, ki ga poznajo, so ga spoznali, bi ga spoznali. V zgodbo so lahko strnili zapise o več dobrih ljudeh. Organizatorji pa so z natečajem želeli spodbuditi zavedanje, da v vsakdanjem okolju živijo številni izjemni posamezniki, a daleč stran od luči medijev ali širše prepoznavnosti, ki so naredili kaj izjemnega, ali pa so izjemni vsak dan. In glede na odziv, na natečaj je namreč prispelo več kot osemdeset zgodb in nekaj pesmi o dobrih ljudeh, jim je to tudi uspelo.

FOTO: Občina Trebnje. Prejemniki posebnih priznanj.

Večer je, v družbi pisateljice Milene Miklavčič, ki je literarni natečaj izvedla, vodila domačinka Pika Prosenik, za čarobno glasbeno vzdušje pa je poskrbela Glasbena šola Trebnje. Dogodka pa se je udeležil tudi župan Občine Trebnje, Alojzij Kastelic, ki je v nagovru med drugim izrazil zadovoljstvo in veselje, da so udeleženci natečaja pisali o dobrih in pozitivnih stvareh.

FOTO: Občina Trebnje. Župan Alojzij Kastelic z novim zbornikov

Na prireditvi, v sklopu katere so si imeli obiskovalci možnost ogledati tudi razstavo Baragovo življenje, vpeto v čipko v Baragovi galeriji, so razglasili zmagovalce in prejemnike prve, druge in tretje nagrade, hkrati pa podelili kar sedem dodatnih posebnih priznanj. Avtor najboljšega dela je prejel denarno nagrado v višini 300,00 EUR. Izbrane zgodbe, med njimi tudi zgodbo Martine Podričnik, pa so zbrali in izdali v zborniku Zgodbe o dobrih ljudeh, v okviru projekta Baraga in čipka kot niti sodelovanja (BA-ČI), ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Iskrene čestitke.

Dogodki

Na literarnem natečaju »Zgodbe o dobrih ljudeh« je sodelovala tudi Martina Podričnik iz Črne na Koroškem in prejela 3. nagrado.