Search
Close this search box.

To soboto bo na Lešah že sedmič kot v pravljici

V soboto, 8. septembra, od  11. do 17. ure bo potekal že 7. FESTIVALU PRAVLJIČNA VAS LEŠE, v pravljični vasi Leše se bodo zopet prebudila pravljična bitja in vas popeljala v svet domišljije.

Festival temelji na ljudskem izročilu, ki govori o bitjih, ki so davno nazaj prebivala  na Lešah v drevesnih duplinah,  v skalnatih votlinah, premogovniških  rovih, travnatih jasah …  Žal žene, škratje, leškirji, leški orli, pegasti konji, velikani ajdi in čarovnice.

https://www.pravljicna-vas.si/

Pravljična bitja boste lahko srečali na animacijskih pohodih v naravi: na škratovi poti, čarovniški poti, iskanju skritega zaklada. Vse poti  pripeljejo v pravljično vas, kjer  bodo potekale raznolike športne in ustvarjalne delavnice in bodo  otroci skupaj z animatorji in starši oblikovali številne izdelke. Vse delavnice so vezane na leška pravljična bitja. Poleg delavnic bodo otroci lahko prisluhnili pripovedovanju  pravljic v spominski sobi rudarstva, sodelovali pri karaokah Zimskih koscev , si ogledali prikaz kovaške obrti, delo kiparja in tiskarja, iskali kamenčke pravljične vasi, se igrali fižolčkovo tombolo, iskali srečo v srečolovu, se poskusili z igranjem in petjem skupaj  z etno skupino Zimskimi kosci in še in še.

Letošnji festival pa ponuja tudi  NOVOST – SOBO POBEGA – ESCAPE ROOM – Postani član bratovščine leških rudarjev – ob 200-letnici najdbe premoga na Lešah.

Tako so organizatorji festival približali tudi mladini in družinam, ki se bodo lahko podali skupaj v reševanje različnih ugank.

https://www.pravljicna-vas.si/

Ob festivalu bo tudi tržnica domačih dobrot in rokodelskih zanimivosti.

Poskrbljeno bo tudi za okusne dobrote in hrano.

VSTOPNINE NI, USTVARJALNE DELAVNICE, ANIMACIJSKI POHODI SO BREZPLAČNI! PRIČARAJTE SI PRAVLJIČNI DAN V PRAVLJIČNI VASI!