Search
Close this search box.

Prevaljski Moški pevski zbor VRES najboljši na mednarodnem tekmovanju zborov v Tuzli

Vresovci so pod vodstvom mlade, a že priznane dirigentke Helene Buhvald Gorenšek, po osvojenem Grand Prixu na tekmovanju ”Slovakia cantat 2014« uspeli prvo junijsko nedeljo najbolj prepričati tudi mednarodno komisijo zborovskega tekmovanja »Lege artis« v Bosni in Hercegovini. Več kot tisoč pevk in pevcev iz sedmih držav je v štirih kategorijah (otroški, mešani, vokalni ansambli (manjše skupine) ter moški in ženski zbori) tridnevnega tekmovanja predstavilo svoje pevsko znanje.

Mednarodna štiričlanska strokovna komisija je med drugim ocenjevala program, izvedbo, pevsko tehniko in dirigiranje. Po tekmovanju so za vsako kategorijo razglasili rezultate, ki so za Vres pomenili zmagoslavje z največ doseženimi točkami (91,96 %) med vsemi sodelujočimi zasedbami v vseh kategorijah ter nagrado za najbolje izvedeno renesančno skladbo, priznanje najboljši dirigentki in nagrado za najboljši zbor po glasovanju občinstva v svoji kategoriji.

“Vresovci smo bili zadovoljni že takoj po odpetem obveznem programu, saj smo imeli na odru dober občutek. Potrudili smo se še v tekmovanju za Grand Prix, solisti – oba Nejca, Matic in Vlado so briljirali in občinstvo nam je stoje vriskajoče zaploskalo. Po objavi zmagovalca smo še tretjič stopili na vroči oder Bosanskega kulturnega centra in klobuki, ki so bili ob skladbi Klobuki Tadeje Vulc vključeni v koreografijo, so ob navdušenju občinstva poleteli v zrak. Domačini so nam iskreno čestitali in nam odkrito sporočali spoštovanje, ne le našim pevskim dosežkom, tudi nam kot narodu in naši državi. Po iskreno prijaznemu sprejemu in lepemu gostovanju smo se zadovoljni vrnili domov. Zato se na koncu želimo zahvaliti vsem, ki nas podpirajo, še posebej pa županu dr. Maticu Tasiču in Občini Prevalje za največjo finančno pomoč ob naših projektih,” so strnili vtise in hvaležnost ob svojem dosežku.

Dogodki