Search
Close this search box.

Postani muzealka, namizna družabna igra ob 70-letnici Koroškega pokrajinskega muzeja

Pred nami so dolgi zimski večeri, ki jih lahko odlično izkoristimo in s svojo družino ter prijatelji preživimo ob novi namizni družabni igri Postani muzealec … Postani muzealka.

Postani muzealec … Postani muzealka je namizna družabna igra, ki so jo izdali ob 70-letnici Koroškega pokrajinskega muzeja. Igralci se z igralnimi figurami pomikajo po poljih skozi Mislinjsko, Mežiško in Dravsko dolino ter na poti do Koroškega pokrajinskega muzeja odgovarjajo na vprašanja, ki se navezujejo na njegove dejavnosti. Z igro boste na zabaven in poučen način preizkusili, kako dobro poznate muzej, raziskovali in spoznavali znane in neznane muzejske predmete ter širili svoje vedenje o kulturni dediščini.

Igra vsebuje kocko, 4 igralne figure, podlago za igro in 81 kartic z vprašanji. Igro lahko igrajo od 2 do 4 igralci in je primerna za odrasle in otroke, starejše od 10 let. Kartice z vprašanji se nanašajo na stalne zbirke, razstave in muzejske predmete, ki jih lahko obiskovalci tudi sicer vidijo v muzejskih enotah po Mislinjski, Mežiški in Dravski dolini. Kartice z vprašanji in fotografijami so oštevilčene, da lahko igralci lažje preverijo svoje odgovore. Na poti do cilja igralce spremlja tudi 18 ilustracij, ki predstavljajo kulturno dediščino Koroške in o katerih izvedo določena zgodovinska dejstva. Ilustracije so delo priznanega koroškega ilustratorja Jerneja Kovača Myinta (MYINT. ILLUSTRATES). Na igralni podlagi je tudi 5 simbolov z lupo, tam igralci izvedo 5 splošnih dejstev o Koroškem pokrajinskem muzeju. Cilj igre je zbiranje točk na poti do muzeja in pri tem usvojiti čim več muzejskega znanja ter tako postati pravi muzealec ali muzealka.

Avtorica igre je Aleksandra Ramšak. Igro je oblikoval in ilustriral Jernej Kovač Myint.

Igro je mogoče kupiti v muzejskih trgovinah po enotah Koroškega pokrajinskega muzeja.