Oktet Suha ob 40-ti obletnici vabi na predstavitev nove knjige

40 let že Oktet Suha hodi po svoji glasbeni poti. „Kam še, kam? Wohin denn noch?« - knjiga za jubilej.

40 let kulturnega ustvarjanja za Oktet Suha pomeni nad 1500 koncertov in nastopov po vsej Evropi in večtedenske pevske turneje po Avstraliji, ZDA, Argentini in Braziliji, Kanadi in Ukrajini. Dvanajst lastnih zgoščenk in tonskih nosilcev je skupina izdala sama in neštetokrat bila gost v radijskih in televizijskih oddajah doma in po svetu. Srečno so pevci prepotovali več sto tisoč kilometrov in ponesli koroško pesem po svetu.

V repertoarju okteta se najde nad 300 skladb v 14 jezikih, ljudske, umetne, duhovne in ritmične pesmi. Nad 80 jih je bilo napisanih ali prirejenih prav za Oktet Suha. Peli so za državne predsednike in deželne glavarje, za škofe in kardinale, za vrhunske umetnike in odlične podjetnike. Najraje pa pojejo za „navadne“ ljudi, za take ki ljubijo ubrano petje in domače pesmi.

Za jubilej se bo Oktet Suha sam obdaril s posebno jubilejno knjigo, kateri bo priložena še zgoščenka. Avtor knjige, z naslovom »Kam še, kam? Wohin denn noch?« je Pepej Krop, ustanovni član Okteta Suha, ki je že štiri desetletja tudi njegov prvi tenor.

Pepej Krop, avtor knjige in ustanovni član Okteta Suha

Z jubilejno knjigo hočemo peljati bralko ali bralca v čudoviti pevski svet Okteta Suha, ki se je pred štirimi desetletij podal na potovanje polno doživetij, dogodivščin in pripetljajev. Pripovedovanja in slike so bogata bera „rajže“ okteta, ki potuje od nastopa do nastopa, cilj pa naj bi bil še v daljni prihodnosti“, je Pepej zapisal knjigi na pot. Knjiga je dvojezična, ima 160 strani in skupno z zgoščenko stane 25 evrov.

Za naročilo knjige pišite ali pokličite:   office@oktet-suha.at  ali +43 994 3811049 (Jokej)

Avtor prispevka: Jokej Logar