Search
Close this search box.

Na Dunaju izkazali velik poklon Hugu Wolfu

Minuli četrtek so v slovenskem domu Korotan na Dunaju odprli sobo Huga Wolfa. Gre za projekt, v sklopu katerega bodo preuredili hotelske sobe in jih poimenovali po velikih Slovencih, ki so delovali v avstrijski prestolnici. Prva izmed njih je prav soba v Slovenj Gradcu rojenega mojstra samospevov Huga Wolfa, koncept sobe pa so zasnovali v Društvu Hugo Wolf Slovenj Gradec. V Korotanu je na ogled tudi razstava o življenju Huga Wolfa, ki jo je pripravil Koroški pokrajinski muzej. Oba dogodka sta del praznovanja 750-letnice Slovenj Gradca.

Hotelske sobe bodo preuredili in jih poimenovali tudi po Jožetu Plečniku, Francetu Prešernu, Ivanu Cankarju, Martinu Krpanu, lipicancih in drugih. S tem želijo Avstrijcem in drugim gostom v hotelu pokazati slovenski delež pri ustvarjanju življenja na Dunaju.

Sobo in razstavo je svečano odprl minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc. Dogodka se je udeležil tudi državni sekretar z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Tomaž Boh, zbrane pa je pozdravil tudi župan MOSG Andrej Čas. Življenje Huga Wolfa je obiskovalcem predstavil Marko Košan, predsednik Društva Hugo Wolf Slovenj Gradec. Kulturni program so obogatili sopranistka Tanja Klančnik in pianistka Maja Kastratovik, ki sta izvedli tri Wolfove samospeve, ter slovenjgraški oktet Lesna.

Foto: Martin Metelko
Foto: Martin Metelko

Dogodki