Search
Close this search box.

Med šestdesetimi razstavljavci tudi trije koroški umetniki

Na gradu Snežnik je od 4. septembra do 4. oktobra na ogled Državna likovna tematska razstava na temo Oblo – oglato.

Državne tematske razstave, namenjene ljubiteljskim likovnim ustvarjalcem, JSKD bienalno organizira že od leta 2008. Razstave presegajo klasične likovne tematske natečaje, saj je projekt zastavljen širše in čez daljše časovno obdobje. Pri JSKD so pojasnili, da je prijavnico za sodelovanje na območnih oziroma regijskih razstavah na temo Oblo – oglato oddalo okoli 460 likovnikov. V jeseni 2019 se je v organizaciji območnih izpostav JSKD zvrstilo deset regijskih razstav, za katere so regijski selektorji in selektorice izbrali 266 likovnih del.

Na koroškem je bila razstava v Radljah ob Dravi v septembru 2019. Državni selektor akademski slikar Janez Zalaznik je po ogledu vseh regijskih razstav za državno razstavo izbral 60 del: 32 slik, 11 skulptur, sedem fotografij, šest del v keramiki, tri grafike in en umetniški multimedijski performans. “Izvirnost, raznolikost in kakovost izbranih del kaže, da je v polju ljubiteljske likovne ustvarjalnosti možno utirati številne izrazne poti,” so dodali pri JSKD.

Državni selektor, akademski slikar Janez Zalaznik, pa je nato izmed vseh 266 del izbral 60 del, ki so se uvrstila na Državno tematsko razstavo.

Med njimi so bila tudi dela treh  umetnikov iz Koroške: Mojmirja Plevnika – Mojča iz Slovenj Gradca, Marije Rudolf iz Kotelj in Marjana Vesonika iz Dravograda.

Vsi trije so prejeli Zlato priznanje JSKD za udeležbo na državni razstavi.

FOTO: JSKD

VIR: JSKD, JSKD Dravograd

Dogodki