Search
Close this search box.

Koroški abonma: “Če želiš, da bo tvoj vrt lep, moraš zalivati tudi pri sosedu” (VIDEO in FOTO)

Danes dopoldne je v Kulturnem centru Ravne na Koroškem s pričetkom ob 10. uri potekala novinarska konferenca z namenom javnosti predstaviti kulturno sodelovanje petih koroških občin v okviru t.i. Koroškega abonmaja, ki zajema pet izbranih gledaliških iger.

VIDEO: Izjava direktorja ZKŠTM Aleš Logarja

[aiovg_video id=118928]

Zavod za kulturo, šport in mladinske dejavnosti (ZKŠTM) Ravne na Koroškem je v sodelovanju z Narodnim domom Mežica, Občino Črna na Koroškem, Kulturnim domom Pliberk in Občino Prevalje pripravil Koroški abonma.

V petih predstavah bodo sodelovala tako profesionalna kot amaterska gledališča, pri čemer bo mogoče z eno karto obiskati in vstopiti v pet prekrasnih Kulturnih centrov na Koroškem.

Bistveno je regijsko povezovanje in sodelovanje

“Ideja o Koroškem abonmaju se nam je zdela izredno zanimiva, zato smo jo v Črni tudi takoj podprli. Čeprav je usklajevanje trajalo kar nekaj časa, je cilj dosežen. Abonma je tukaj in sama se v prihodnosti nadejam skupnega sodelovanja med koroškimi občinami tudi na drugih področjih, ne samo na kulturnem, saj Mežiško dolino jemljem kot eno samo, skupno destinacijo, znotraj katere lahko s skupnimi močmi nedvomno naredimo bistveno več kot pa vsak zase,” je uvodoma dejala županja Občine Črna na Koroškem mag. Romana Lesjak.

VIDEO: Izjava direktorja Kulturnega doma Pliberk Milana Pika

[aiovg_video id=118926]

“Sam se držim pregovora, da če želiš, da bo tvoj vrt lep, moraš zalivati tudi pri sosedu. To je tudi glavni moto Koroškega abonmaja. Namesto, da bi vsak gledal samo na svoj kraj, je naš glavni cilj čim bolj rodovitno sodelovanje celotne koroške regije,” je pomembnost sodelovanja izpostavil tudi direktor Kulturnega doma Pliberk Milan Piko.

Koroški abonma bi lahko v prihodnosti vključeval tudi brezplačen avtobusni prevoz

Koroški abonma, ki je zasnovan v okviru čezmejnega projekta z Akronimom EUfutuR v okviru sodelovanja Interreg Slovenija-Avstrija, si želijo v bližnji prihodnosti razširiti tako v geografskem kot tudi vsebinskem smislu. Na seznam sodelujočih koroških občin bi tako dodali še Dravograd in v abonma postopoma vključili denimo tudi glasbene dogodke. Še ena odlična zamisel je uvedba t.i. ‘Kultibusa’, s katerim bi abonenti v ceno poleg izbranih iger imeli vključen tudi brezplačen avtobusni prevoz iz svojega kraja do prizorišča predstave in nazaj.

VIDEO: Izjava direktorja ZKŠTM Aleš Logarja

[aiovg_video id=118931]

“Predstave so izbrane skrbno, zaradi česar verjamemo, da vam bodo všeč. Nam bo vsekakor v veselje, če si boste skozi oglede predstav vzeli čas za spoznavanje kulturnih hramov Koroške in njihovega odličnega rednega programa, kar je tudi glavno vodilo skupnega abonmaja – obisk prav vseh kulturnih domov, ter razgibanost, ki je ne ponuja samo koroška pokrajina, ampak sedaj tudi skupen Koroški kulturni Abonma,” je med drugim dodal direktor ZKŠTM Aleš Logar.

Predstave, ki si jih boste lahko ogledali v okviru Koroškega abonmaja:

  • 23. 1. 2019 ob 19. 00 – Kulturni center Ravne na Koroškem – ČLOVEŠKI GLAS
  • 15. 2. 2020 ob 19. 30 – Narodni dom Mežica – RAZBITI VRČ
  • 14. 3. 2020 ob 19. 00 – Kulturni dom Črna na Koroškem – NUNE V AKCIJI
  • 16. 4. 2020 ob 19. 30 – Kulturni dom Pliberk – ŽE SPET NIKOLI VEČ
  • 16. 5. 2020 ob 19.00 – Družbeni dom Prevalje – KOVAČEV ŠTUDENT

Cena abonmaja je 70€, za upokojence 60€, posamezna predstava pa 18€. Več o abonmaju in predstavah si lahko ogledate TUKAJ.