Search
Close this search box.

”Kje je Shakespeare?” se bomo v petek spraševali v večnamenski dvorani v Kotljah

Za večer, poln smeha, bo v petek, 17. novembra 2023, poskrbel Koroški deželni teater.

Kot se za vsako regijo spodobi, ima tudi Koroška čisto svoj, domač gledališki abonma, s katerim želijo organizatorji nagovoriti prav vse Korošice in Korošce ter jih prepričati z izvrstno ponudbo domačega ustvarjanja, domačega humorja, dostopnostjo, avtentičnostjo in povezanostjo v kulturi. V novi sezoni Koroškega gledališkega abonmaja, ki nas bo razveseljeval vse do aprila naslednje leto, nas bodo znova navduševala domača, koroška kulturna društva.

Že ta petek, 17. novembra 2023, pa se boste lahko nasmejali ob predstavi Kje je Shakespeare?, v izvedbi Koroškega deželnega teatra. V večnamenski dvorani v Kotljah se bo ob 19. uri začela predstava, ob kateri zagotovo nihče ne bo ostal ravnodušen. V predstavi izpod peresa Serine Drescu in režiji Sergeja Dolenca, na hudomušen in zabaven način lotili marsikaterega vprašanja, ki smo si ga vsi postavljali v šoli – od kod Shakespearu ideje za njegove zgodbe, kje je slišal za Romea in Julijo iz Verone, ki je od njegove domače Anglije precej oddaljena in še marsikaj. V zmešani komediji se bomo lahko nasmejali ob misli, le v kateri vrsti je sedel ta velikan gledališča, ko je opazoval nerodne igralce, kako so na odru upodabljali njegove like.

V predstavi bodo zaigrali: Helena Dolenc, Renata Cigale, Matej Blažun in Sergej Dolenc.

Režija: Sergej Dolenc, asistent režije: Gregor Podričnik

V letošnji sezoni pa vstopnic za predstave ne bo možno kupiti, saj se bodo na posameznik predstavah zbirali prostovoljni prispevki, ki bodo vaša podpora vsem, ki se po svojih najboljših močeh trudijo za lokalni kulturni utrip.

Zato ne pozabite, 17. novembra 2023, ob 19. uri, se bomo ob prestavi Kje je Shakespeare? nasmejali v večnamenski dvorani v Kotljah.

Vabljeni!

Vir: ZKŠTM, KC Ravne

Dogodki

Za večer, poln smeha, bo v petek, 17. novembra 2023, poskrbel Koroški deželni teater.