Search
Close this search box.

Kimperk Teater predstavlja avtorske satire v večnamenski dvorani Kotlje

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja bo ta petek, 19. januarja, ob 19. uri v Večnamenski dvorani Kotlje nastopila gledališka skupina Kimperk Teater z Ojstrice.

V petek, 19. januarja 2024, ob 19. uri, bo Večnamenska dvorana v Kotljah gostila enkratno predstavo avtorskih satir z naslovom “Gobja Župa”, “Čeber” in “Ženitni oglas“. V izvedbi Kimperk Teatra, znanega po svojem značilnem pristopu v narečju ‘kimperščini’, bodo gledalce nasmejali do solz.

Priredbo in režijo predstave podpisuje ekipa ustvarjalcev, v katero spadajo Igor Glasenčnik, Robi Plimon in drugi člani zasedbe. Na odru bodo zaigrali izkušeni igralci, kot so Kristjan Laznik, Milan Lesičnik, Robi Plimon, Mitja Plazovnik, Matej Brezovnik, Monika Seklovnik, Aleš Lesičnik, Ksenija Fratar Arčnik, Milan Poročnik-Lapan, in Mojca Lesičnik.

Realne zgodbe in zapleti Ojstriških kmetov bodo predstavljeni skozi preprosto ‘kimperščino’, ki s svojo kmečko logiko popolnoma razoroži občinstvo. Humor v predstavi je na prvi pogled naiven, a v ozadju ponuja ogledalo današnjemu človeku ter ga kljub smehu spodbuja k razmišljanju o lastni eksistenci.

Dogodek je namenjen tako za abonente kot tudi za nove obiskovalce. Vstopnine ni, vendar so dobrodošli prostovoljni prispevki za nadaljnje delo.

Kimperk Teater obljublja nepozaben večer smeha, zabave in zanimivih zgodb v lokalnem narečju, ki bo navdušil vse ljubitelje avtentičnega gledališča. Vabljeni.

Vir: KC Ravne

Dogodki

V okviru Koroškega gledališkega abonmaja bo ta petek, 19. januarja, ob 19. uri v Večnamenski dvorani Kotlje nastopila gledališka skupina Kimperk Teater z Ojstrice.