Search
Close this search box.

JSKD vabi ustvarjalce in kulturnike k sodelovanju na Tednih ljubiteljske kulture 2024

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki med 17. majem in 16. junijem 2024 pridružijo vseslovenski akciji Tedni ljubiteljske kulture 2024.
Fotografija je simbolična

Osrednja tema letošnjih Tednov ljubiteljske kulture je Medgeneracijsko ustvarjalni. S to tematiko bi radi pri JSDK izpostavili, da se na področje ljubiteljske kulturne ustvarjalnosti vključujejo vse generacije ljudi, skupaj ali posamezno. Ljubiteljska kultura je zato vključujoča in odprta za vsakogar, ljubitelji pa veseli in ustvarjalni ljudje, ne glede na njihovo starost ali poreklo. Tedni ljubiteljske kulture 2024 bodo potekali med 17. majem in 16. junijem 2024.

Kulturna društva in njihove zveze, posamezni ustvarjalci, lokalne skupnosti, izobraževalne in kulturne ustanove, etnične skupine, ki živijo v Sloveniji, slovenski ustvarjalci v drugih državah, skratka vsi, ki želite prispevati k prepoznavnosti slovenske ljubiteljske kulture, lahko sodelujete na Tednih ljubiteljske kulture 2024.

Sodelujete lahko s programom, ki vam najbolj ustreza – s predstavo, koncertom, z razstavami, predavanji, kulturnim programom, izobraževanji, pogovori z zanimivimi kulturniki, javno vajo ali dnem odprtih vrat vašega društva.

Zakaj sodelovati na Tednih ljubiteljske kulture 2024?

▪️ker boste tako skupaj z ostalimi kulturniki povečali prepoznavnost ljubiteljske kulture in ustvarjalcev;

▪️ker bodo v času Tednov ljubiteljske kulture (TLK) organizatorji nekomercialnih dogodkov, ki bodo svoje dogodke v okviru TLK pravočasno prijavili, oproščeni plačila nadomestila za predvajanje glasbe (SAZAS);

▪️ker bodo vsi dogodki, ki jih boste prijavili, objavljeni in promovirani na spletni strani projekta;

▪️ker boste na ta način dobili več medijske pozornosti,

▪️ker ima JSKD za vse dogodke, ki bodo izvedeni v okviru TLK, pripravljeno enotno celostno podobo, ki bo brezplačno na razpolago organizatorjem dogodkov;

▪️ker boste lahko s tem sodelovali v različnih promocijskih aktivnostih.

Dragi ustvarjalci, kulturniki in ljubitelji kulture, vabljeni k sodelovanju na Tednih ljubiteljske kulture 2024. Prijavite svoje dogodke vseh dejavnosti in zvrsti in kot pravijo na JSKD: če bi radi bili opaženi, morate narediti živahen direndaj. In več kot vas ga bo kulturno ustvarjalo, dlje se vas bo slišalo.

Vir: JSKD OI Ravne

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) vabi vse kulturne ustvarjalce, da se s svojimi dogodki med 17. majem in 16. junijem 2024 pridružijo vseslovenski akciji Tedni ljubiteljske kulture 2024.