Search
Close this search box.

Jazz Ravne praznuje 15 let: Drevi ne zamudite koncerta zasedbe The Moonshiners z gosti

Terasa doma telesne kulture (DTK) danes ob 20:00 vabi na nepozabno druženje, na koncert zasedbe The Moonshiners z gosti na DTK Ravne.

“Pridite, prisluhnite dobri glasbi in skupaj z nami proslavite 15 let delovanja! Koncert je del Poletja na Ravnah, vstop prost,” so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji dogodka.

Ajda Stina Turek (vokal), Jure Praper (kitara), Vid Jamnik (vibrafon, xylosinth), Jošt Lampret (bas), Matjaž Mlakar (saksofoni) in Matic Črešnik (bobni) so naši stari glasbeni znanci, ki so v preteklosti že večkrat sodelovali v različnih glasbenih sestavih. Jedro zasedbe torej tvorijo člani Jazz Ravne, ki so (z)rasli z nami in tako rekoč iz nas. V letu 2020 so bolj za šalo kot zares ustanovili zasedbo The Moonshiners, ki v prvi vrsti navdušuje z lastnimi kompozicijami in s svežimi priredbami skladb različnih zvrsti, jazza, funka, bluesa in še česa.

Gostje: Timotej Kotnik, Zala Črešnik, Matjaž Mlakar, David Novak, David Ristič in še kdo.

Pri tem naj še omenimo, da se bosta že naslednji četrtek, 25. 8. 2022, na Ravnah odvila še dva koncerta.

LIQUID CARPET – NAREJENO ZA VEČJE ODRE

Po dvajsetih letih sodelovanj v številnih zasedbah najrazličnejših glasbenih zvrsti je kitarist Jure Praper končno manifestiral idejo o povsem svoji avtorski zasedbi. Lahko bi si privoščil marsikoga, a je ostal zvest koroški šoli jazza; okoli sebe je združil skoraj vse najboljše, kar premoremo v naši ožji okolici. Glasba, ki poleti – energična, inovativna, ritmična in povsem avtorska se ne zgleduje po nikomur, a je kos v njenih globinah slišati tudi velikane evropskega in svetovnega jazza. Skratka glasba, ki si zasluži večje odre od ravenskega.

LOVRO RAVBAR & GET ON BOARD COLLECTIVE

Lovro Rabar, ki sodi v sam vrh slovenske saksofonistične scene, z devetčlansko zasedbo navdušuje publiko s konkretnim odmerkom ritma, bogato harmonijo in nevarnimi solisti. Za njegov album Get On Board energični saksofonist pravi, da je želel glasbo napisati tako, kot ga je sama vodila, in s tem je ustvaril nove oblike kompozicij, brez preverjenih okvirov, ki pa vendarle še vedno delujejo celovito in dokaj klasično. Njegovi glasbeni kolegi so glasbeni slog označili s “Cosmic Jazz”. Obeta se konkretna doza ritma in solističnih izletov.

Za več informacij obiščite www.jazzravne.si.

Terasa doma telesne kulture (DTK) danes ob 20:00 vabi na nepozabno druženje, na koncert zasedbe The Moonshiners z gosti na DTK Ravne.