Janez Jurič v Dvorcu Bukovje predstavil prvi roman

V nedeljo, 29. avgusta je bil pravi literarni praznik v Dvorcu Bukovje, saj se je pod okriljem JSKD OI Dravograd in JZ Dravit zgodila predstavitev tretje knjige koroškega literata Janeza Juriča, ki je tokrat predstavljal svoj prvi roman z naslovom Daljno potovanje.
Janez Jurič

Pogovor z njim je moderiral Robert Preglau, za glasbene predahe pa so poskrbeli Danaja Grebenc in glasbena skupina Rute.

Janez Jurič je tako uspešno predstavil svoj novi roman, ki je sestavljen iz dveh različnih zgodb, ki se na koncu prepleteta. Prva zgodba opisuje policista Franca ter njegovo ženo Hedviko, ki je prav tako zaposlena na MNZ in govori o vseh zapletih in težavah, ter tudi lepih trenutkih takšnega zakonskega življenja, medtem, ko druga zgodba pripoveduje o Vanču (tukaj je avtor liku dodal tudi nekaj avtobiografske note), ki je doživel nenavadno izkušnjo zunajzemeljskega in tako za tri leta izginil neznano kam, ter se potem vrnil čisto drugačen. Avtor je s to izkušnjo želel opozoriti na čas, ki ga v večnosti dejansko ni, ampak je samo v naših glavah in vsak trenutek je lahko večnost ter obratno.

Ilustracije za knjigo je narisal Silvo Miklavec, izzid knjige pa sta finančno podprla dravograjski župnik Igor Glasenčnik in Občina Dravograd.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.