Search
Close this search box.

FOTO: Parada učenja za več znanja o zdravju

Ob Tednu vseživljenjskega učenja danes v 16 krajih po vsej Sloveniji, tudi v Slovenj Gradcu, poteka osrednji dogodek Parada učenja.

Rdeča nit letošnje parade je »Učenje za zdravje«, njen namen pa je aktivirati in povezati vse generacije v skrbi za lastno zdravje in znanje o zdravju.

Na stojnicah se predstavljajo številne organizacije iz vse Koroške, ki se pri svojem delu tako ali drugače srečujejo z učenjem in poučevanjem različnih generacij. Tako lahko med drugim obiščemo stojnico Koroškega doma starostnikov, Zavoda Ruj, Zveze Sonček, CUDV Črna, Centra za socialno delo, Podjetniškega centra, Koroške galerije likovnih umetnosti in drugih. Predstavljajo s tudi šole in vrtci. Pestro festivalsko dogajanje s stojnicami, raznolikim odrskim programom, demonstracijami zdravih vadb in predstavitvami dobrih praks zdravega sloga življenja se bo zaokrožilo s spektakularnim skupinskim spustom helijevih balonov s »sporočili zdravja, ljubezni in sreče«.

Ambasador letošnje parade učenja je Primož Suhodolčan, osrednja gostja pa legendarna najstarejša koroška maratonka Kazimira Lužnik.

 

Dogodki