Search
Close this search box.

FOTO: Nastopajoči na koncertu od Pliberka do Traberka v Dravogradu navdušili občinstvo

V Dravogradu se je odvil zadnji od petih koncertov zborovske revije od Pliberka do Traberka
MePZ župnije Črna na Koroškem

V nedeljo, 24. marca, je v Dvorcu Bukovje pod okriljem Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti bil izveden še zadnji letošnji koncert v sklopu že 52. revije odraslih pevskih zborov Od Pliberka do Traberka. Letošnje revije se je udeležilo 34 zborov. Strokovna spremljevalka na vseh koncertih pa je bila Danica Pirečnik.

Naj spomnimo, da gre za najstarejšo čezmejno pevsko revijo v Sloveniji, ki je hkrati edina oblika čezmejnega mednarodnega kulturnega sodelovanja, ki se ponaša z zlato 50 letno tradicijo ter ima velik kulturni pomen in poudarek na medsebojnem sodelovanju pevskih zborov iz avstrijske in slovenske koroške regije. Sodelujoči zbori z udeležbo na reviji ohranjajo ter negujejo koroško pevsko literaturo in tradicijo, povezujejo in združujejo ljudi, vzdržujejo kakovost vokalne glasbe in krepijo ustvarjalnost, kar je pravzaprav tudi čar tega srečanja.

Na petem in hkrati zadnjem koncertu so se v Dravogradu predstavili MePZ sv. Anton na Pohorju, z zborovodkinjo Heleno Smonkar, Kvintet Donet, pod umetniškim vodstvom Helee Buhvald, MePZ Rožmarin Kotlje, z zborovodkinjo Ireno Glasenčnik, MePZ Ludvik Viternik Strojnska reka, ki jih vodi Tatiana Drabysheuskaja, MePZ župnije Črna na Koroškem, katerega zborovodja je Simon Potočnik, MoPZ Vres Prevalje, z zborovodkinjo Heleno Buhvald in MePZ Podjuna Pliberk, z zborovodkinjo Anjo Kapun.

Zbori so pripravili dokaj zahteven repertoar, ki so ga odlično izvedli in z njim navdušili poslušalce. Za svoj nastop pa so prejeli tudi priznanje JSKD.

Vir: Robert Preglau, koordinator OI JSKD Dravograd

V Dravogradu se je odvil zadnji od petih koncertov zborovske revije od Pliberka do Traberka