Search
Close this search box.

Razgovor za službo – kako obvladujete velike delovne obremenitve?

Prejeli ste vabilo na razgovor. Kadrovik bo srečanje želel izkoristiti, da izve čim več o vas in vaših sposobnostih, kakšno vrsto delovne obremenitve pričakujete, pa tudi o tem, kako obvladujete upravljanje več nalog hkrati.

Cilj podrobnega izpraševanja je oceniti vašo sposobnost delovanja pod pritiskom, saj na vsakem delovnem mestu delovne obremenitve nihajo. Številnim podjetjem je zato pomembno, da člani ekip obvladajo povečan obseg delovnih obremenitev (stres).

Kako torej najbolje odgovoriti na vprašanje Ali zmorete prenesti velike delovne obremenitve? Obstaja kar nekaj prijemov, s katerimi lahko oblikujete učinkovit odgovor na to vprašanje. Pri izbiri metode upoštevajte osebne sposobnosti in izkušnje. Pri pripravi odgovora pa si lahko pomagate z naslednjimi smernicami.

Pri odgovoru poudarite svoje spretnosti in sposobnosti

Osredotočite se na spretnosti, ki jih imate in vam omogočajo učinkovito obvladovanje številnih delovnih nalog. To lahko vključuje veščine dobre organizacije, upravljanja časa, vodenja, komunikacije in vztrajnosti. Svoje veščine opišite tako, da pojasnite, kako ste jih pridobili, ob tem pa opišite tudi okoliščine, ki so vas pripravile na obvladovanje izrazitih delovnih obremenitev.

Uporabite informacije, ki jih je organizacija nanizala pri oglasu za službo

Preden se udeležite razgovora, preglejte še enkrat oglas za delo in informacije, ki ste jih pridobili o podjetju in delovnem mestu. Tako boste hitro prepoznali, katere ključne besede uporabljati med razgovorom. Če je v več oglasih za delo zapisano, da je najboljši kandidat dobro organiziran, to vključite v svoj odgovor.

Osredotočite se na svojo edinstveno poklicno vrednost

Da bi od drugih kandidatov izstopali, lahko na to vprašanje odgovorite tako, da se osredotočite na preplet svojih edinstvenih spretnosti in lastnosti. Opišite okoliščine, ki so vas pripravile na obvladovanje velikih delovnih obremenitev, ali pojasnite, katere sposobnosti najbolje dopolnjujejo hitro delovno okolje – tako lahko opišete svojo večopravilnost ali sposobnost dela v skupini.

Pojasnite svoje sposobnosti ob konkretnem primeru

Primeri prejšnjih izkušenj so dober način, da vodji zaposlovanja pokažete svoje spretnosti in sposobnosti. Odličen način, da demonstrirate svojo sposobnost obvladovanja delovnih obremenitev, je razlaga, kako vam je uspelo to storiti na prejšnjem delovnem mestu. Če se pri odgovarjanju na vprašanje odločite za ta pristop, navedite kontekst, opišite delo, ki ste ga morali opraviti, in naštejte metode, ki ste jih uporabili, da ste bili učinkoviti.

Nekatera delovna mesta so takšne narave, da vključujejo precejšnje delovne obremenitve in posledično tudi stres. Zato naj vas ne preseneti, če vas bodo delodajalci na razgovoru spraševali o izkušnjah in metodah za obvladovanje takšnih okoliščin. Kandidati, ki bodo znali pristopiti k temu vprašanju in nanj zadovoljivo odgovoriti, bodo pri izbiri najprimernejšega posameznika za razpisano delovno mesto preprosto v prednosti. Dandanes namreč ni službe, ki ne bi bila povezana s stresom.

Nasvet je za vas napisala: ekipa MojeDelo.com

Prejeli ste vabilo na razgovor. Kadrovik bo srečanje želel izkoristiti, da izve čim več o vas in vaših sposobnostih, kakšno vrsto delovne obremenitve pričakujete, pa tudi o tem, kako obvladujete upravljanje več nalog hkrati.