Search
Close this search box.

VIDEO: Danaja Grebenc postala svetovna podprvakinja na tekmovanju v Avstriji

Minuli vikend, med 9. in 12. majem 2024 je v idiličnem kraju Außervillgratu na Južnem Tirolskem v Avstriji potekalo Svetovno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko.

Tekmovalci so na svetovnem prvenstvu nastopili v dveh starostnih kategorijah, in sicer mladinci in odrasli – razred svetovnih prvakov.

Svetovnega prvenstva se je letos znova udeležila 18-letna Danaja Grebenc iz Dravograda, ki je leta 2019, kot 12 letno dekle, prvič postala mladinska svetovna prvakinja na tem tekmovanju pod okriljem zveze HVÖ (doslej je že petkrat osvojila naziv mladinske svetovne prvakinje: enkrat pod že omenjenim okriljem HVÖ, dvakrat pod okriljem italijanske zveze A.M.I.S.A.D. in dvakrat pod okriljem francoske zveze CMA.

Letos je tekmovala v skupini odraslih, čeprav o po starosti še ne spada v to skupino, vendar pravilnik dovoljuje, da se vsak, ki osvoji naziv mladinskega svetovnega prvaka, na naslednjem tekmovanju spada v t.i. senior skupino, ne glede na starost.

Danaja je tudi na tem tekmovanju dosegla še en laskavi naslov, postala je namreč Absolutna svetovna podprvakinja v igranju na diatonično harmoniko in osvojila skupno drugo mesto. 

S štirimi zahtevnimi skladbami in različnimi zvrstmi je prepričala desetčlansko komisijo. Ena izmed zaigranih skladb je bila tudi “Dirty Kathy” (Herbert Pixner), ki jo je prav za to tekmovanje, tako kot vse ostale, priredil njen mentor Klemen Rošer.

Danaja Grebenc je ob osvojitvi naslova na svojem Facebook profilu zapisala: “Čestitke vsem tekmovalcem in hvala mentorju Klemnu Rošerju za vso podporo in deljeno znanje.”

Na tekmovanju so se predstavili predstavniki različnih držav, poleg Avstrije, Slovenije, so letos sodelovali še predstavniki Italije, Nizozemske in celo Ukrajine.

Danaji za njen laskav naslov čestitamo tudi mi in ji želimo še veliko uspešnih ur igranja.

V prispevku si oglejte čudovit Danajin nastop.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Minuli vikend, med 9. in 12. majem 2024 je v idiličnem kraju Außervillgratu na Južnem Tirolskem v Avstriji potekalo Svetovno prvenstvo v igranju na diatonično harmoniko.