Search
Close this search box.

Včeraj je obeležil 60-letnico zborovskega delovanja ter 80. življenjski jubilej Tone Gašper

Slavnostni dogodek je nosil tudi pomenljivi naslov - Spominčice.

Sinoči, 21. januarja, ob 17. uri, je v dvorani Plesne šole Devžej v Slovenj Gradcu potekal posebej slavnostni glasbeni večer. V čast obema visokima jubilejema domačina Toneta Gašperja, je namreč potekalo izjemno pevsko druženje.

Nastopili so: Mešani komorni zbor Carinthia Cantat Slovenj Gradec, Oktet Lesna Slovenj Gradec, Družina Breznik, sopranistka Tanja Klančnik, bas baritonist Lovro Kotnik, harfistka Verona Rapuc, pianistka Maja Kastratovik, kantavtorica Dunja Vrhovnik, godalni orkester, dirigenta dr. Andrej Misson in Benjamin Pirnat ter seveda izjemni slavljenec Tone Gašper.

Mešani komorni zbor Carinthia Cantat piše imenitno pevsko zgodbo že sedemindvajseto leto. Vsa ta leta skrbi za pestrost pevskega programa in vrhunsko kakovost izvedbe. V svojem repertoarju ima poleg koroške ljudske pesmi in pesmi skladatelja Huga Wolfa še pesmi od renesančnih do sodobnih avtorjev, pesmi lahkotnega in zabavnega žanra, prireja letne in druge tematske koncerte in je aktivno prisoten v kulturnem življenju mesta Slovenj Gradec. Pri svojem delu se zbor povezuje tudi z mnogimi iz Slovenije in tujine. So tudi prejemniki mnogih nagrad. Doslej so opravili preko 2700 ur vaj ter skupno več kot 320 nastopov in koncertov. Počaščeni so, da jih v vsem tem času delovanja vodi Tone Gašper.

Tonetu Gašperju in njegovemu dolgoletnemu umetniškemu ustvarjanju, sta se s prisotnostjo poklonila tudi župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler in koroški poslanec v Državnem zboru Republike Slovenije Dušan Stojanovič.

Župan Tilen Klugler je na svojem facebook profilu zapisal: “Počaščen in ponosen sem na umetnika, ki se lahko kosa z najboljšimi doma in v tujini.”

Med povabljenci smo zasledili tudi nekdanjega predsednika Republike Slovenije Milana Kučana.

Vsem izrečenim lepim željam se pridružujemo tudi iz našega uredništva. Iskrene čestitke Tonetu Gašperju za vsa uspešna leta umetniškega ustvarjanja in vse najlepše želje ob 80. letnici. Še na mnoga zdrava leta!

Vir: MO Slovenj Gradec

Dogodki

Slavnostni dogodek je nosil tudi pomenljivi naslov - Spominčice.