Search
Close this search box.

Vabljeni na dobrodelni koncert “Življenje za Karolino”

Še vedno lahko pomagate mali Karolini na poti nove priložnosti za življenje. Mar si ne vsak otrok to zasluži? Vabljeni na dobrodelni koncert.

To nedeljo, 21. maja 2023, ob 19. uri bo v Kulturnem domu Mengeš potekal dobrodelni koncert za deklico Karolino, o kateri smo v našem mediju že pisali.

Karolini so lansko leto, malo pred Božičem, odkrili uničujočo in smrtonosno redko genetsko bolezen, ki se imenuje Cockayne sindrom – tip B, oziroma »bolezen hitrega staranja« Bolezen je napredujoča in povprečna življenjska doba bolnikov je zgolj 12 let. Povzroča težke okvare po celotnem telesu, v jetrih, ledvicah, možganih, koži in drugih organih. Povzroči tudi poškodbe vida in sluha ter večinoma vodi v slepoto in gluhost pri zgodnji starosti.

Za bolezen trenutno ni nobenega zdravila ali zdravljenja, vendar pa za Karolino sedaj obstajata REALNA REŠITEV in UPANJE. V društvu Viljem Julijan so namreč uspeli najti vrhunske in izkušene znanstvenike iz ZDA in Portugalske, ki bi lahko razvili zdravilo za to bolezen – gensko zdravljenje. Gensko zdravljenje je za Karolino edina možnost in edino upanje, da ji rešimo življenje. Drugače ji bo bolezen v naslednjih nekaj letih počasi odvzela vse sposobnosti in na koncu veliko prezgodaj tudi življenje.

Srčno verjamejo in mi skupaj z njimi, da lahko Slovenke in Slovenci zberemo ta znesek in podarimo Karolini novo priložnost za življenje.

Na dobrodelnem koncertu bodo nastopili: SoulGreg Artist kvartet, Nuška Drašček, Eva Boto, Manca Špik, Saša Lešnjek, Uroš In Tjaša, Alex Volasko, Eva Černe Avbelj, Gregor Ravnik, Flora Ema Lotrič, Nastja Gabor & Nick Domes.

Za razvoj zdravila – genskega zdravljenja – za Karolino lahko prispevate SMS s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 na 1919 ali z nakazilom donacije na TRR Društva Viljem Julijan SI56 0400 0027 7357 570, sklic SI00 111888, namen »Za Karolino«.

Vstopnico za koncert si lahko zagotovite TUKAJ.

.

Dogodki

Še vedno lahko pomagate mali Karolini na poti nove priložnosti za življenje. Mar si ne vsak otrok to zasluži? Vabljeni na dobrodelni koncert.