Search
Close this search box.

V okviru abonmaja Jazz Ravne vas bo na vokalno-tolkalno potovanje popeljala Nina Virant VIRA

V torek, 5. decembra 2023, prihaja na Ravne Nina Virant VIRA.

Abonma Jazz Ravne je to jesen že v polnem teku, naslednjega koncerta pa se bomo razveselili v torek, 5. decembra 2023, ob 20. uri, ko na Ravne na Koroškem prihaja Nina Virant VIRA.

VIRA. Drzna, vneta, goreča. Pokončna. A mehka, krhka, na puhastih sanjah o domu. In z vsem tem srčna. VIRA je glasbena in estetika mističnosti. Sestav, ki v katerem sodelujejo trije ustvarjalci: Nina Virant (vokal, klaviature in hkrati je tudi avtorica projekta, glasbe in besedil), Veronika Kumar (vokal, živa elektronika;), Gard Nilssen (NOR – bobni, tolkala), vas bo s svojo vokalno-tolkalno poezijo očaral v najbolj jazzovski kleti na Ravnah, v KMKC Kompleks.

Glasbeni izraz tega vokalno-tolkalnega kolektiva raste iz poezije, zgodb in napevov, ki jih srečujemo vsak dan, takšnih, kakršne so doživljali že naši predniki. In takšnih, ki jih bomo šele doživeli. Na daljnem severu, kjer je Nina živela vrsto let, je zaslišala tiste sorodne doživljaje in zvoke, ki so bili marsikdaj preglasni, da bi jih lahko preslišala.

Tako se je rodil novi, mali svet, poln mehkobe, krikov, primarnih tonov, tujine, blebetanja, melodičnih vzorcev in poezije. Svet, ki je tako poln, da včasih od polnosti prekipeva. Svet, ki je iskal dom, kjer bi se lahko razlezel po parketu, po tleh, po zemlji. Vokalna poezija, prečiščena skozi moč hipnotičnih ritmov bobna, se dviga preko prvinske energije v sveženj, ki ga dopolnjujejo žalostinke zvočnih lepot s pridihom starodavnih melosov. Vira vabi skozi spremembe sedanjosti samo zato, da nas vrne v preteklost, v trenutek, ki je hkrati tako znan, a tudi popolnoma nov.

Koncert je del programa Footprints, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa ter koncertnega cikla Sogodbe, ki ga organizira Zavod Druga Godba.

Ne zamudite še enega krasnega jazzovskega večera na Ravnah in si še pravočasno zagotovite svojo vstopnico TUKAJ.