V okviru abonmaja Jazz Ravne bo za basovske ritme poskrbela zasedba Önder

V četrtek, 23. novembra 2023, prihaja na Ravne nizozemski jazz kvintet Önder.

Abonma Jazz Ravne je to jesen že v polnem teku, naslednjega koncerta pa se bomo razveselili v četrtek, 23. novembra 2023, ob 20. uri, ko na Ravne na Koroškem, v KMCK Kompleks, prihaja peterica ustvarjalcev na basovskih glasbilih z imenom Önder.  

Skladatelj, producent in basist Jort Terwijn predstavlja del živahne jazzovske in improvizirane glasbene scene v Amsterdamu, kjer igra v številnih skupinah, kot sta Teis Semey Quintet in BvR Flamenco Big Band. Kot vodja zasedbe sodeluje s svojim basovskim ansamblom Önder, ki je zmagovalec Keep an Eye Records 2022 in Leiden Jazz Award 2021.

Önder je zasedba, ki jo sestavlja pet glasbenikov na basovskih glasbilih, ki zaživijo v kontekstu akustično-elektronske instrumentalne glasbe. Fantje so si vloge v zasedbi razdelili takole:  Jort Terwijn – kontrabas, portugalska kitara; Federico Calcagno – bas klarinet; Hristo Goleminov – bas klarinet; Alessandro Mazzieri – bas kitara, elektronika; Nick Thessalonikefs – bobni.

Skupaj ustvarjajo svežo glasbo v redko videnem sestavu samih basovskih glasbil, njihove kompozicije pa segajo od hipnotičnega, labirintnega brnenja pa do sekanih beatov, od odprtih zvočnih pokrajin do ostre avantgarde. Zasedba nenehno išče nove krivulje in sveže kombinacije v glasbeni liniji jazza.

Koncert je del programa Footprints, ki ga podpira Ustvarjalna Evropa ter koncertnega cikla Sogodbe, ki ga organizira Zavod Druga Godba.

Ne zamudite še enega čudovitega jazzovskega večera na Ravnah, kjer bomo znova priča virtuozom na svojih glasbilih. Zato si še pravočasno zagotovite svojo vstopnico TUKAJ.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments