V finalu Slovenskega pozdrava bo nastopila družina Kobolt iz Mežice

Osrednji prostor v oddaji Slovenski pozdrav, ki jo lahko tudi letos preko malih zaslonov spremljamo od jeseni, ima že tretjo sezono zapored rubrika Družina poje. V njej se predstavljajo slovenske družine, ki ohranjajo pevsko tradicijo in družinske vrednote, kot so druženje, pripadnost, medsebojno spoštovanje in slovenska pesem. Za sodelovanje v oddaji so se odločili tudi Koboltovi iz Mežice, ki so si včeraj priborili vstopnico za finalno oddajo.

Za udeležbo v oddaji so se morale družine prijaviti in v uredništvo poslati posnetke petja skupaj s prijavnico, kar je storila tudi šest članska družina Kobolt iz Mežice in tako bila sprejeta na snemanje oddaje v gostilno Pri Jožovcu v Begunje.

Oče Peter in mama Sara sta zelo vesela, da imajo otroci (Jakob, Klara, Anamarija in Kristina) radi glasbo in da kažejo zanimanje za različne instrumente, da jim glasba pomeni oddih, sprostitev in veselje do življenja. Koboltova sta sicer v domačem kraju poznana kot odlična zobozdravnika, ki pa z družino z veseljem nastopita tudi na različnih kulturnih prireditvah v kraju in izven.

Sara zase pravi, da je po srcu glasbenik, zobozdravstvo pa je njen hobi. Igra pa klavir, orgle in violino, pred vpisom na medicino je sodelovala v komornih skupinah, zborih in orkestrih. Poletja pa je preživljala na konservatoriju za glasbo na Dunaju. Čeprav je bila sprejeta na akademijo za glasbo, je študij nadaljevala na medicinski fakulteti. Ukvarja se s pevskimi zbori, komponira za različne priložnosti, piše priredbe, korepetira soliste in zbore, zelo rada pa zaigra tudi v duetu z možem oziroma kar s celotno družino. Otroci obiskujejo Glasbeno šolo Ravne na Koroškem, oddelek Mežica in Glasbeni center Rošer, kjer se učijo igranja na različne instrumente. Tako, da lahko rečemo, da so vsestranski glasbeniki.

Pri Koboltovih se najde instrumentov za cel orkester, od različnih kitar, ustnih harmonik, trobente, harmonike, pianina, sintesajzerja, ksilofona, violin … So športno glasbena družina, trenirajo tudi karate, ki jim po besedah očeta Petra pripomore k umirjenosti, samokontroli in disciplini.

Vsem pa je skupno neizmerno veselje do glasbe in petja, kar so dokazali tudi v sinočnji oddaji, v kateri so nastopili več kot odlično, premierno so se predstavili z avtorsko pesmijo Prelepi Sloveniji. Sodelujoče družine pa so v domači občini s televizijsko ekipo posnele tudi “predstavitev svojega domačega kraja” in s tem na nek način poskrbele tudi za promocijo občine, iz katere prihajajo.

Čeprav je že kazalo, da se bo morala družina Kobolt od finala posloviti, saj so v eni od oddaj izpadli, so imeli še eno možnost, da so se danes v polfinalni oddaji ponovno predstavili in si z odličnim nastopom prislužili veliki finale, ki bo na sporedu naslednje leto, 4. 1. 2019. Želimo jim veliko uspeha.

Vir: arhiv oddaj Slovenski pozdrav, Šumc – glasilo Občine Mežica