Search
Close this search box.

V Dravogradu se je odvil zadnji od štirih koncertov 56. revije od Pliberka do Traberka

Na zadnjem koncertu je nastopilo pet zborovskih zasedb z odličnim repertoarjem.

Včeraj, 12. marca, na dan ko se ptički ženijo in še posebej lepo prepevajo, se je vrhunska pesem slišala tudi iz dvorane Dvorca Bukovje, saj je v njej potekal še zadnji koncert letošnje že 56. zborovske revije Od Pliberka do Traberka.

Predstavili so se MoPZ Šentanelski pavri pod vodstvom Ferda Pika, MePZ DU Prevalje pod vodstvom Jožefe Ovnič, ŽPZ Lipa iz Dravograda, ki ga vodi Ana Hübscher Jenko, MePZ Rožmarin Kotlje pod vodstvom Irene Glasenčnik in MePZ Bilka SPD Bilka iz Bilčovsa v Avstriji, ki jih vodi Dominik Jurca.

Strokovna spremljevalka srečanja je bila Danica Pirečnik, ki je po nastopih zborom podala tudi kratko mnenje, vsi pa dobijo še pisne ocene.

Revija Od Pliberka do Traberka, ki poteka pod okriljem JSKD OI Ravne na Koroškem ob soorganizaciji OI Dravograd in zamejskih društev je tako sklenila še eno uspešno sezono. Na štirih koncertih se je predstavilo 22 zborov iz Dravograda, Mežiške doline in zamejstva. Koncerti so se odvili na Obirju, v Črni na Koroškem, v Pliberku in v Dravogradu.

Vir: JSKD, OI Dravograd

Dogodki