Search
Close this search box.

Tilen Hudrap v studiu, kjer so snemali Scorpions, Tina Turner, Michael Jackson, Sting (VIDEO in FOTO)

Znameniti koroški bas kitarist se je zadnje tedne mudil v nemškem Dierks Studios v kraju Stommeln blizu Kölna. 80-letni Dieter Dierks, ikona nemške glasbene scene in producent vseh največjih albumov skupine SCORPIONS je zasedbo, ki jo vodi Udo Dirkschneider, povabil k projektu "Music against War".
Fotografija je simbolična
(Tilen Hudrap pred vhodom v Dierks Studios. Foto: Andrey Smirnov)

Primarni namen nastanitve v studiu pa je sicer bila predprodukcija za velikanski koncert v Nemčiji (na najznamenitejšem svetovnem metal festivalu Wacken Open Air) kjer bodo Hudrap in skupina nastopili pred več kot  80 000 glavo množico skupaj z Judas Priest, Mercyful Fate, Slipknot in mnogimi drugimi. V več tednov trajajoči produkciji je skupina detajlno pripravila celoten nastop, ki bo v živo prenašan v več kot 140 držav po celem svetu. 

(Wacken Open Air, kjer bo Hudrap nastopil v začetku avgusta)
(Majhen del zbirke platinastih in zlatih albumov, ki so bili ustvarjeni v Dierks Studios. Scorpions, Tina Turner, Michael Jackson, U2, Sting, Rory Gallagher, Die Toten Hosen, Tangerine Dream so le nekatera legendarna imena, ki so skozi zadnjih petdeset let snemala v ikonskem studiu. Foto: Dierks Studios)

Dieter Dierks, 80-letna ikona svetovnih producentov, je seveda stalnica nemške glasbene industrije; lastnoročno je ustvaril največji nemški glasbeni produkt vseh časov, Scorpions. Hudrap dodaja: “snemati, vaditi in vsakodnevno prebivati v tako zgodovinskem studiu je privilegij posebne vrste. V  “studiu 3”, kjer smo delali več tednov, je Michael Jackson leta 1996 delal na singlu “Ghosts” iz plošče History. Tu je snemala (in več let tudi živela) Tina Turner. Scorpions so tu posneli vse največje hite. Hite, ki so zaznamovali generacije, hite, ki se vsakodnevno predvajajo širom sveta  še danes. Duhovi preteklosti teh absolutnih glasbenih velikanov so bili z nami na dnevni bazi, občutka enostavno ni možno opisati. To, da je bil za dodatek tam tudi genialni Dieter Dierks je bila samo dodatna pika na “i”. Pogovori z njim so bili neverjetni.

Hudrap ob 45 let stari studijski mešalni mizi SSL4000, na katero so Scorpions posneli vse 
največje hite, na njo pa so snemali tudi Tina Turner, Michael Jackson, Sting, Accept
 in mnoge druge glasbene ikone. Foto: Andrey Smirnov) 

Nemška skupina se v Stommeln vrača avgusta, ko bodo po nastopu na Wacken Open Air v istem studiu začeli z delom na novem albumu, ter produkcijo za jesensko evropsko turnejo, ki bo obsegala 48 koncertov širom kontinenta.

 (Tilen Hudrap na odru sredi Belgije pred 33 000 glavo množico. Foto: Kick Verhaegen)

Tudi v “koronskih” časih, ko so globalni ukrepi poplnoma zaustavili normalni potek življenja je bila zgodba za koroškega zvezdnika popolnoma drugačna. Tekom Covid obdobja 2021 je nastopil na lanskem največjem evropskem festivalu v Belgiji (Alcatraz), kjer so z Dirkschneiderjem na čelu bili glavna skupina festivala ob Kreator, Emperor in Phil Anselmu (Pantera).

Prav tako je poleti skupina nastopila kot headliner ob Sabaton na Češkem festivalu Rock Castle pred 12.000 glavo množico, novembra pa na znamenitem Metal Hammer festivalu s Saxon in Blind Guardian pred razprodano areno. Leta 2020 so kot edini metal band na svetu posneli uradni DVD pred večtisočglavo množico v antičnem amfiteatru v Plovdivu sredi Bolgarije.

Hudrap, lanski dobitnik Velike Prežihove plakete občine Ravne na Koroškem je eden izmed najbolj prepoznavnih  bas kitaristov v Evropi in najuspešnejši metal glasbenik iz območja celotne nekdanje Jugoslavije. Do sedaj je z različnimi velikani rock ter metal žanrov izdal sedem albumov. Igral je s petimi svetovno priznanimi skupinami, med najbolj neponovljive dosežke se uvrščajo globalne turneje z velikimi PESTILENCE iz Nizozemske in San Francisco bay area titani  TESTAMENT iz Kalifornije v ZDA/Kanadi, Hudrapovo trenutno skupino (U.D.O iz Nemčije) pa vodi sedemdesetletni Udo Dirkschneider, ki je tekom dolge kariere prodal preko 20 milijonov albumov.

FOTOGALERIJA

Dogodki

Znameniti koroški bas kitarist se je zadnje tedne mudil v nemškem Dierks Studios v kraju Stommeln blizu Kölna. 80-letni Dieter Dierks, ikona nemške glasbene scene in producent vseh največjih albumov skupine SCORPIONS je zasedbo, ki jo vodi Udo Dirkschneider, povabil k projektu "Music against War".