Slovenski zvoki skupaj s Timijem Zajcem posneli »Planiško polko«

Ansambel Slovenski zvoki so posneli novo »Planiško polko«, ki je posvečena Timiju Zajcu in smučarskim skokom. Videospot so posneli 10. 2. 2019, na 3. tekmi svetovnega pokala smučarskih skokov na Ljubnem ob Savinji. Na pobudo Slovenskih zvokov je Timi v njihovi družbi zaigral na diatonično harmoniko.

Naj omenimo, da Timi Zajc ni samo odličen športnik, je tudi odličen harmonikar in baritonist. Do sodelovanja med njim in ansamblom Slovenski zvoki je prišlo z razlogom, saj je Timijev oče Boštjan Zajc že dolgoletni član, baritonist, omenjene zasedbe.

Ob tem je vodja Slovenskih zvokov Bojan Lugarič povedal: »Slovenski zvoki spremljamo in podpiramo Timijevo športno kariero že od samega začetka. Velikokrat pa, na kakšni tekmi ali tudi v ožjem domačem krogu, kakšno skupaj z njim tudi zaigramo, kar si lahko pogledate tudi na Youtubu.«

»Timi je končal nižjo glasbeno šolo. Igra bariton in je samouk na »frajtonarici«. Ko pride Timi s tekme domov, pogosto vzame v roke harmoniko in z užitkom igra njegove najljubše pesmi, kar ga razveseljuje in sprošča. Družina Zajc je glasbena družina. Tudi dedi Feliks Zajc je glasbenik, ki se vse življenje ukvarja z glasbo. Igral je v različnih ansamblih. Še vedno pa je član Rudarske godbe Velenje ter je kapelnik godbe Hramše. Oče Boštjan in dedi Feliks sta tudi zelo ponosna, da ima Timi rad narodno-zabavno glasbo in da kljub njegovemu zelo zasedenemu urniku še vedno najde čas za glasbo tako doma kot v družbi prijateljev,« pojasnjuje Lugarič.

Avtor glasbe in aranžmaja skladbe je Bojan Lugarič, avtorica besedila pa Vera Šolinc, pod priredbo se je podpisal Bojan Lugarič.

Tekst: Založba Vox

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun