Search
Close this search box.

Sinoči se je v Dravogradu zgodil praznični koncert Godbe na pihala Ojstrica

Sinoči, 23. decembra, ob 19. uri smo bili priča v telovadnici OŠ Neznanih talcev Dravograd lepemu glasbenemu darilu, ki je bil čaroben uvod v praznične dni.

Najstarejša godba na Koroškem in ena najstarejših v Sloveniji je pripravila pester glasbeni program. Sicer pa je bil letošnji koncert preplet glasbe s plesom. Nastopilo je tudi Plesno društvo Country lajf, ki deluje že četrto leto, trenutno imajo skupine v Dravogradu, Ljubljani in na Dolenjskem. Društvo združuje ljubitelje country glasbe in plesa. Njihova glavna aktivnost so tečaji kavbojskega plesa v vrsti za katerega se ne potrebuje plesnega partnerja, saj gre za skupinski ples, pri katerem cela skupina pleše enako koreografijo.

Posebej pa je vse navzoče navdušila imenitna plesalka Nuša, ki je poskrbela za pravi spektakel. Nuša trenira twirling od leta 2010. Je ena izmed 6 elitnih tekmovalcev v Sloveniji. Zadnjih 7 let se vsako leto redno udeležuje svetovnih in evropskih prvenstev ter pokalov tako posamezno kot tudi v paru in skupinah, od koder je domov prinesla že mnogo finalnih uvrstitev in pa 3 medalje.

Za vse prisotne je spregovorila tudi predsednica Godbe na pihala Ojstrica, Marjeta Podgoršek Rek. Za njeno dobro delo in vso pomoč se ji je orkester ob koncu koncerta tudi zahvalil. Goste koncerta pa je pozdravil tudi župan Občine Dravograd, Anton Preksavec, ki jim je seboj prinesel predčasno Božičkovo darilo in sicer, košarico dobrot, ki so se je še posebej razveselili. Godba na pihala Ojstrica

Orkester igra že kar nekaj let pod vodstvom dirigentke Eve Mori.

Program je povezovala Anja Vajde, ki je prisotne ob koncu pospremila s popotnico: “Leta in korake puščamo za seboj, le spomini ne tonejo v pozabo. Naj bo današnji večer zapisan med lepše spomine tega leta in ti se naj v novem le še množijo. Ujemite trenutek sreče in jo podelite naprej tistim, ki jo morda še bolj potrebujejo od vas, dovolite sanjati svojim otrokom. Preživite čaroben Božič in trdno z optimizmom stopajte po poti leta, ki prihaja.”

Vir: Godba na pihala Ojstrica

Dogodki

Sinoči, 23. decembra, ob 19. uri smo bili priča v telovadnici OŠ Neznanih talcev Dravograd lepemu glasbenemu darilu, ki je bil čaroben uvod v praznične dni.