Search
Close this search box.

S.O.S kvintet v finalu festivala Slovenska polka in valček 2019

Za vstopnico v finale festivala Slovenska polka in valček sta se v nocojšnji oddaji Slovenski pozdrav borila dva ansambla, S.O.S. kvintet in ansambel Krjavelj, ki je pred kratkim proslavil 20. obletnico delovanja. V oddaji, ki jo snemajo v gostilni Pri Jožovcu v Begunjah, pa smo med drugim prisluhnili tudi koroškemu kantavtorju in pevcu zabavne glasbe Milanu Kamniku ter se seznanili z aktivnostmičlanic Koroškega medgeneracijskega centra Ravne na Koroškem.

Tokrat so bili predstavniki sodelujočih radijskih postaj bolj naklonjeni članom zasedbe S.O.S. kvintet, ki so več glasov namenili njihovi polki Lepo mi je s tabo, avtorjev Martina Juharta in Igorja Pirkoviča, in jim s tem omogočili nastop v finalu festivala Slovenska polka in valček 2019, ki bo 31. maja v Poletnem gledališču Studenec pri Domžalah. Vstopnico za finale so si v preteklih oddajah že priigrali Vražji muzikanti, Opoj in Ansambel Roka Žlindre z vokalno skupino Amabile.

Ansambel S.O.S. kvintet sicer prihaja s Polzele, sestavlja pa ga šest članov, med njimi tudi Ravenčan Andrej Gorenjak. Odlični, izobraženi glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami na glasbeni sceni delujejo v postavi klasičnega kvinteta s pevko Kajo Humski. V letošnjem letu smo jih lahko že večkrat slišali tudi na Koroškem, med drugim tudi na Paradi domačih Koroškega radia na Prevaljah.

Omeniti pa je potrebno, da so se S.O.S-ovci pred kratkim udeležili tudi polfinala natečaja “Volkswagen Špila”, kjer so si z lastno skladbo “Nisem, nisem” in z Global Krynerjevo “Something stupid” s katerima so se uvrstili v ožji izbor za finale, ki bo potekal 16. maja v Ljubljani.

Članici Koroškega medgeneracijskega centra ga. Viktorija in ga. Silva sta v oddaji povedali, da so lani avgusta na Ravnah spekle 120 m dolg štrudl, za katerega so porabile 170 kilogramov jabolk in 10 ur dela. Gospa Viktorija je razložila, da v centru poleg kuhanja tudi ustvarjajo, se izobražujejo, telovadijo, igrajo v gledališki skupini ter šivajo. V oddaji so pokazale tudi zelo velik gobelin. Kot je povedala gospa Silva, ga šivajo 6 ur na teden, računajo pa, da bo gobelin končan čez približno sedem do deset let. Izobešen pa bo, po besedah gospe Silve, na steni doma starostnikov na Ravnah.

Že kmalu pa bomo ponovno stiskali pesti za Korošce, in sicer za ansambel Zeme, ki se bo predstavil v oddaji Slovenski pozdrav in se bo prav tako boril za finalni nastop na Slovenski polki in valčku 2019.

Dogodki