Search
Close this search box.

Prifarski muzikanti prihajajo v Mislinjo

Ne zamudite enega izmed najlepših glasbenih doživetij v letošnjem decembru, ki se bo tokrat zgodil v Mislinji.

Preživite najlepši glasbeni večer v družbi imenitnih Prifarskih muzikantov, ki ta december prihajajo v Mislinjo. V soju predprazničnih luči in vrhunske glasbe se boste lahko družili v petek, 16. decembra, ob 19. uri, v Mislinji (dvorana Lopan).

Prifarci veljajo za izvajalce, ki svojih poslušalcev nikoli ne pustijo ravnodušnih, ampak v njihovih srcih pustijo sled. Tudi zato čarobnega večera, ki se bo zgodil v Mislinji, nikakor ne gre zamuditi.

Prifarski muzikanti

Srca svojih poslušalcev, ki jih je ogromno osvajajo že dolga leta. Leto 2018 pa je bilo zanje jubilejno, saj so slavili trideset let obstoja zasedbe. Njihovi začetki so bili nekoliko drugačni, saj so bili najprej spremljevalna tamburaška skupina za domače folkloriste. Po petih letih so izdali svoj glasbeni prvenec, ki so jih do danes nanizali že 32. Zavidljiva številka, ki marsikomu vzame sapo.

S svojim izvajanjem glasbe puščajo neizbrisljiv pečat v slovenskem glasbenem prostoru. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih – ne glede na to, da zaigrajo skoraj vse, kar jim pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine pri nas.

Zasedbo sestavljajo: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

Prifarski muzikanti na koncertih svoji publiki, ki jo izjemno spoštujejo, ponudijo poleg vrhunske glasbe pravo glasbeno doživetje, ki pa bo v mesecu decembru zagotovo še bolj čarobno. Koroška jih z veseljem pričakuje, saj verjamemo, da nas čaka prava glasbena poslastica.

Vstopnice v predprodaji si lahko zagotovite na Eventim.si ter na vseh Eventim prodajnih mestih. Podrobnejše informacije najdete tudi na: Facebook dogodku in spletni strani Prifarskih muzikantov.

Prifarci se veselijo druženja z vami ter vas nestrpno pričakujejo!

Dogodki

Ne zamudite enega izmed najlepših glasbenih doživetij v letošnjem decembru, ki se bo tokrat zgodil v Mislinji.