Search
Close this search box.

Pozor, tukaj je zasedba Preobrat, ki prinaša na glasbeno sceno svežino

Mladi muzikantje se radi pošalijo, da so fantje treh dolin, saj prihajajo iz Mislinjske, Dravske in Mežiške doline.

Korošce povezuje glasba. Na sceni so že štiri leta, a od tega so aktivno igrali le dve, saj je na to vplivala situacija s koronavirusom.

Ideja za nastanek se je porodila Eriku Odru v juliju 2018. Takrat je njegov oče praznoval okrogli jubilej in pri njih imajo navado, da dan pred rojstnim dnevom slavljencu postavijo mlaj. Ob tem je zaigral s prijateljem kitaristom Mitjo Medved, sicer tudi njegovim sošolcem v srednji šoli. Zraven sta pripeljala še vsak po enega člana. Očetu je uresničil željo, hkrati je bil to tudi začetek poti igranja kot skupine.

Vse pesmi pišejo fantje sami, tako lahko ustvarjajo svoj stil in na to so zelo ponosni. Veliko besedil je ustvaril tudi Erikov pokojni stric, Viktor Štinjek. Pred kratkim je bil objavljen tudi spot za najnovejšo polko, ki nosi naslov Spomin na šolske klopi. Ta skladba pa prinaša tudi novega člana Davida Kneza in spremembo imena zasedbe. Nekdaj so namreč slišali na ime ansambel Vez. Ob preobratu v zasedbi je sedaj tudi ime povsem na mestu, Preobrat.

Zadnji se je zasedbi pridružil David Knez.

Člani zasedbe so: Erik Oder (vokal), Urban Jezernik (vokal), Mitja Medved (ritem kitara, vokal), Florijan Ladinik (bas kitara, vokal) in David Knez (harmonika).

Fantje so polni načrtov za prihodnost. Želijo se predstaviti na čim več festivalih, njihov cilj pa je tudi izdati še veliko novih skladb in predvsem razveseljevati ljudi na veselicah, porokah in zasebnih zabavah doma na Koroškem in tudi širše po Sloveniji.

Z njimi vam ne bo dolgčas, saj ob narodno zabavnih skladbah odlično preigravajo tudi zabavne, tako se prilagodijo željam ter okusu svojih poslušalcev. Na vprašanje, kdo so njihovi vzorniki, odgovarjajo tako: »Naš največji vzornik je Lojze Slak, saj ga igramo največ in nam njegove pesmi zelo odgovarjajo. Seveda pa radi igramo tudi pesmi od vseh drugih izvajalcev, kot so ansambel bratov Avsenik, Franca Miheliča, Toneta Rusa, od modernejših zasedb pa pesmi od Modrijanov, Gadov in tako naprej.«

Vabljeni k ogledu njihovega novega videospota.

Vir: Erik Oder

Dogodki

Mladi muzikantje se radi pošalijo, da so fantje treh dolin, saj prihajajo iz Mislinjske, Dravske in Mežiške doline.