NuShy o novem videospotu: To je stilsko drugačna pesem, ki vključuje petje (VIDEO)

Koroška raperka Nushy, ki jo glasba spremlja že 15 let, je danes izdala svoj nov videospot za pesem Benefits, v kateri pa ne samo rapa, pač pa tudi poje.

Kot pravi, je v vseh teh letih “dozorela” in nadgradila svoje raperske izkušnje skozi učenje v petje. V novi glasbi, ki jo izvaja, pa čudi to nadgradnjo in zaupa v uspeh.

ODRASLA SKOZI IZKUŠNJE IN PREIZKUŠNJE 

Iz deklice, najstnice, v iskanju sebe in ženskosti – DO SEBE 

Kot nam je zaupala, jo je vsa ta pot privedla do novega projekta v sodelovanju s producentom Aiden Roycem in znanim tekstopiscem Henryjem Smithom.

Novi projekt, ki nedvomno ima vse prvine izdelka svetovnega nivoja, s katerim predstavljam stilsko drugačno pesem, ki vključuje petje. Besedilo je ostalo prvotno in sicer v angleškem jeziku (slovenska različica morda sledi v prihodnosti),  saj je tudi avtor Američan,” je zapisala Nushy ter dodala: “Vsekakor pa je bil zame to dodaten izziv izpopolnjevanje jezika in hkrati priložnost, da me razumejo tudi poslušalci  izven Slovenije. Zelo sem hvaležna, da mi je Aiden pokazal kaj zmorem, ko je preprosto verjel vame in sem nato lažje verjela vase tudi jaz.”

Pesem Benefits je zgodba, ki prikazuje dokaj pogost odnos, ki se lahko ustvari med moškim in žensko. Ženska se pogosto počuti kot “orodje za izkoriščanje skozi intimen odnos” s strani moškega in pogreša drugačen pristop do nje. Upoštevanje nje same, kot osebe, ne le sredstvo za dosego intimnega užitka. Zato Benefits predstavlja skoraj klasično zgodbo, kjer je poudarjeno, kako moškemu ni mar za žensko in njena čustva, saj ima on drugačne prioritete (druženje, prijatelji). O njunih srečanjih (kdaj) tako odloča on. Ona ga vedno sprejme, saj je željna nekoga, ki jo ima rad. Zaveda se, da samo intimni odnos ni dovolj, a še vedno upa, da bo “nekoč drugače”. Ker tega “nekoč” preprosto ni, se zgodba sčasoma obrne: Ko se ona , končno, zave, da ji vendarle že ves čas manjka ljubezen in sprejetost nje cele, sprva zaradi nezadovoljstva, oziroma razočaranja in občutka izkoriščanja, preide v “maščevalen odnos”, saj je bila s sprejemanjem takšnega odnosa razvrednotena kot ženska oziroma kot oseba.  Sprva s svojo namensko neodzivnostjo pritegne njegovo pozornost, da se prične zanjo truditi. Ko pa ona prevzame vajeti v svoje roke in nadzira dogajanje , torej ona določa čas in kraj srečanja, kmalu spozna, da dolgoročno tak odnos ne more funkcionirati, saj odnos naj bi bil ljubezen in ne maščevanje. Vsa prijetna čustva pa so zaradi načina že zdavnaj izgubila. Dojame, da ji pripada drugačnost, pripada ji več kot le intimno druženje. Ker je bil ta odnos preprosto zgrešen in ni temeljil na pristnih in iskrenih čustvih, torej na ljubezni in celostnosti dveh, odloči temu narediti konec. Končno je ODRASLA, se začela spoštovati in ponosno gre naprej, z občutkom svobode v sebi: saj samospoštovanje je osnova notranje svobode. 

Kot že na začetku navedeno, je zgodba takšna, ki se bo zagotovo dotaknila ogromno ljudi, želim si, da bi se tudi moških, ne samo žensk, ker takšnih zgodb si preprosto ne želimo. In tako moški kot ženska lahko naredita ogromno za to, da se odnosi nadgradijo in spremenijo, postanejo iskrenejši in globoki in niso le zadovoljitev fizične potrebe, ki dolgoročno notranjega zadovoljstva in sreče ne prinese. Moj namen tako je skozi to pesem in vse naslednje apelirati na ljudi, tako ženske kot moške, da se posvetijo odnosu do sebe. Ta bo z  raziskovanjem sebe zagotovo nadgradil vsakogar, posledično pa tudi odnose, ki so danes, žal, tako zelo skrhani – ali pa jih celo ni. Tako bom tudi v prihodnosti pozivala ljudi k nadgrajevanju sebe in samopodobe, saj so naše zadovoljstvo, sreča in mir odvisni predvsem od ODNOSA. Ponosna sem na vsa ta dognanja in na to, da smem in mi je dano deliti vse to z ljudmi in želim si, da bi moje pesmi pripomogle k , preprosto, res lepšemu življenju.”

Za videospot so poskrbeli: 

Kamera: Aiden Royce, Aljaž Uršej

Montaža: Aljaž Uršej

Makeup: Diana Ferenčak in Barbara Mesarič (Zrcalce, zrcalce)

Frizura: Tine Frizer in Frizerski salon Polonca

Igralci: Matic Kordež, Tjaša Sidar, Laura Dopler, Maja Kašnik

Kadri iz zraka: www.izzraka.si

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije